Mainos

EN huolissaan Suomen rasismista

Euroopan neuvosto on puuttunut kasvavaan rasismiongelmaan Suomessa.

Suomen rasismin kasvu nousi esille tänään Strasbourgissa päättyneessä Euroopan neuvoston rasismin vastaisessa konferenssissa. YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Mary Robinson mainitsi puheenvuorossaan Suomen yhtenä esimerkkinä maasta, jossa rasistiset asenteet ovat lisääntyneet.

Suomen valtuuskuntaa johtaneen työministeri Tarja Filatovin mielestä rasismin viimeaikainen kasvu Suomessa on huolestuttava ilmiö.
-Siksi on tärkeää, että syrjintävaltuutetun virka saadaan perustetuksi vuoden vaihteessa. Syrjintävaltuutetulla tulee olla myös riittävät voimavarat, Filatov arvioi.

Ministeri Filatov korosti, että Suomi on antanut ulkomaalaisille suurimmalta osalta samat oikeudet kuin maan kansalaisille. Suomi on myös muiden pohjoismaiden tavoin katsonut, että poliittinen vaikuttaminen äänioikeutena paikallistasolla on mahdollista lyhyen oleskeluajan jälkeen, ministeri totesi.

Filatovin mielestä tasa-arvoisen yhteiskuntakehityksen kannalta on tärkeää, että vähemmistöillä on oikeus osallistua tehokkaasti heitä koskeviin päätöksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.