Mainos

Emun markkinareaktio hillitty

Rahamarkkinat ottivat viikonlopun Emu-päätökset vastaan rauhallisesti. Suomen markka niittautui suhteessa Saksan markkaan yhä lähemmäs ERM-keskikurssia, mutta muuten valuuttamarkkinoilla ei ollut suuria liikkeitä havaittavissa.

Suomen pitkien korkojen noin kymmenen pisteen lasku johtui Merita Pankin analyytikon Tommi Salmisen mukaan lähes täysin Yhdysvaltain korkomarkkinoiden torstaisesta vahvistumisesta, ei Emu-kuvioista. Valtion vuonna 2008 erääntyvän viitelainan korko laski torstain 5,15 prosentista 5,06:teen.
-Viikonlopun Emu-prosessin jäljiltä korkomarkkinoilla on hyvin marginaalisia vaikutuksia, jos lainkaan, Salminen arvioi.

Suomen lyhyitä korkoja nosti hieman Suomen Pankin Matti Vanhalan toteamus, että Suomi saattaa tarvita jonkin verran korkeampia lyhyitä korkoja kuin muu Emu-alue.

Korot saattavat nousta

Suomen avainkorkoja saatetaan mahdollisesti nostaa Euroopan ydinmaiden korkotason yläpuolelle, arvioi Suomen Pankin varapääjohtaja Matti Vanhala Ylen aamu-tv:ssä. Vanhalan mukaan Suomi on suhdannekehityksessä edellä näitä maita. Talous kasvaa meillä niitä voimakkaammin, ja tarvitsemme mahdollisesti hieman korkeamman korkotason kuin eräissä maissa.

Vanhalan mukaan ongelma ei ole akuutti, koska Emu-alueen lyhyiden korkojen arvioidaan olevan hieman korkeammalla kuin Euroopan ydinmaiden korot nyt ovat. Vanhala sanoi myös olevansa käytettävissä Suomen Pankin pääjohtajan paikkaa täytettäessä, kun Sirkka Hämäläinen siirtyy Euroopan keskuspankin johtokuntaan Frankfurtiin.
(STT-Reuters/talousuutiset)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.