Mainos

Emu-viikonloppu ei säikyttänyt markkinoita

Emu-viikonlopun jälkeinen päivä markkinoilla on ollut rauhallinen ja odotusten mukainen.

Emu-asioita valtiovarainministeriössä junailleen alivaltiosihteeri Johnny Åkerholmin mukaan Emu-päätökset pääjohtajaratkaisuineen kaikkineen ovat saaneet markkinoilla vastaanoton, jota parempaa ei olisi voinut toivoa.
-Markkinat ovat ottaneet päätökset vastaan myönteisesti. Eurovaluutat ovat nousseet suhteessa muihin. Pitkät korot ovat aelntuneet. Kaikki ovat olleet rauhallisia ja luottavaisia, Åkerholm sanoo.

Ensi vuoden alussa kun euroaika alkaa, lyhyet korot ovat kaikille euromaille samat. Sitä ennen yksittäiset maat voivat vielä liikkua omaan tahtiinsa. Suomen Pankin johtokunnan jäsen Matti Vanhala antoi aamulla varovaisesti ymmärtää että Suomi saattaa käyttää hyväksi mahdollisuutta aientamalla korkojen nostoa nopean talouskavunsa takia. Tämä näkyi hienoisena värinänä lyhyissä koroissa.

EMU-asian mentyä odotusten mukaisesti putkeen Suomen talouden kannalta seuraava tärkeä askel on ensi vuoden budjetti. Suomen Pankissa Emu-asiaa on tänään selvitelty omille ja vieraille. Siellä seuraava jännitysnäytelmä liittyy uuden pääjohtajan valintaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.