Mainos

Emu-vetoomus saa kehuja Anttilalta

Keskustan varapuheenjohtaja, Euroopan parlamentin jäsen Sirkka-Liisa Anttila kiittelee tutkijaryhmää, joka vaatii kansanäänestystä Suomen liittymisestä Euroopan talous- ja rahaliitto Emuun. Anttila sanoi keskiviikkona Lahdessa, että kannanotto on vahva demokratian itsepuolustus.

Maanantaina julkistetun vetoomuksen on allekirjoittanut 46 tutkijaa, jotka ovat lähinnä yhteiskuntatieteilijöitä ja humanisteja. Joukossa ovat mm. professorit Jan-Magnus Jansson, Elina Haavio-Mannila, Risto Alapuro, Anto Leikola, Pertti Hemanus ja Juha Siltala.

Allekirjoittajien mielestä vuoden 1994 neuvoa-antava EU-kansanäänestys ei antanut poliittista valtuutusta Emu-päätökseen, koska rahaliiton toteutuminen ei vielä tuolloin ollut varmaa. Heidän mukaansa on syytä olla huolissaan demokratian toiminnasta, jos Suomi viedään pikavauhtia Emuun kansalaisten mieltä kysymättä.

Anttila arvosteli Lahdessa puoluetoveriaan Paavo Väyrystä tämän EU-aiheisesta kolumnista, joka julkaistiin tiistaina kolmessa keskustaa lähellä olevassa lehdessä. Europarlamentaarikko Väyrynen arvioi, että Emun toteutuminen sinetöi EU:n muuttumisen liittovaltioksi, ja nyt on ryhdyttävä vaikuttamaan siihen millainen liittovaltiosta tulee.

-Mihin unohtui Suomen Emu-päätöksenteon kritiikki? Miksi Paavo et vaatinut puoluekokouksemme kannan mukaisesti hallitukselta kansanäänestystä, paheksui Anttila.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.