Mainos

Emu-puskureista ei löytynyt sopua

Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut niin sanotuista Emu-puskureista päättyivät tuloksetta. Järjestöt kuitenkin ilmoittivat, että neuvotteluja jatketaan lähitulevaisuudessa. Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n varatoimitusjohtaja Tapani Kahrin mukaan neuvottelujen erimielisyydet johtuvat palkansaajapuolen käsityksestä, että työnantajien maksuosuus puskurirahastoista tulisi olla noin kaksinkertainen heidän omaansa verrattuna.

Periaatekannanottojen aikaansaamista ovat Kahrin mukaan estäneet etenkin osapuolten täysin erilaiset käsitykset siitä, mistä ylipäätään puhutaan. Palkansaajajärjestöjen neuvottelijoilla ei ole ollut edes valtuuksia keskustella työttömyysvakuutuksen rahoitusosuuksista.

Kahrin mukaan neuvottelut ovat muutoin edistyneet hyvässä hengessä. -Vaikka seuraavasta tapaamisesta ei ole sovittu, on itsestään selvää että niitä lähiaikoina jatketaan. -Kaikkiaan neuvottelut pyritään käymään läpi niin nopeasti kuin mahdollista, jotta johtopäätökset voitaisiin tehdä tämän syksyn aikana.

Järjestöt ovat neuvotelleet siitä, miten erilaisia puskurijärjestelmiä voitaisiin käyttää suhdanteiden tasaamiseen Euroopan talous- ja rahaliitossa Emussa. Yhteistä linjanvetoa odotettiin ennen tänään pidettävää SDP:n puoluevaltuustoa, mutta se jäi tällä kertaa haaveeksi.

Neuvotteluja on käyty kolmesta asiasta. Järjestöt ovat selvittäneet, voidaanko puskureita rakentaa työeläke- ja työttömyysturvajärjestelmään. Lisäksi on pohdittu henkilöstörahastojen kehittämistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.