Mainos

Emu lisää työttömyyttä ja nostaa korkoja

Euroopan unionia uhkaa lisääntyvä työttömyys ja korkojen nousu jäsenmaiden siirtyessä yhteiseen valuuttaan, varoittaa yhdysvaltalainen luokittelulaitos Standard and Poor's. Laitoksen tänään julkaisemassa selvityksessä todetaan, että "varsinkin sydän-Euroopan maissa - Saksassa, Ranskassa ja Hollannissa - korkojen nousu on todellinen uhka" eurovaluutan alkuvuosina.

Kun Euroopan talous- ja rahaunioniin Emuun liittyvät jäsenmaat noudattavat kiinteitä vaihtokursseja, tämä kiihdyttää entisestään tuotannon siirtymistä halvan työvoiman maihin, arvioi Standard and Poor's Emun vaikutuksia.

Kurssivaihtelujen poistuminen jättää maiden hallituksille vain rahapolitiikan keinot selvitä maata kohtaavista taloudellisista takaiskuista, eikä rahapolitiikka ole kovinkaan tehokas ase taistelussa lamaa vastaan, laitos katsoo.

Jos työvoima ei vastedes siirry enenevässä määrin jäsenmaasta toiseen, työttömyys jakaantuu pysyvästi hyvin epätasaisesti jäsenmaiden kesken. Jotta Emu voisi edes osittain onnistua tavoitteissaan, tarvitaan tiiviimpää poliittista yhdentymistä kuin julkisessa keskustelussa on tähän mennessä myönnetty, arvioi Standard and Poor's.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.