Mainos

Emmanuel Macron ja Leonardo DiCaprio menivät samaan halpaan – somessa leviää vuosia vanhoja kuvia palavista sademetsistä

1:32
Video: Amazonin sademetsäpaloja ruodittiin MTV Uutiset Livessä.

Monet julkisuuden henkilöt ovat tietämättään syyllistyneet väärän tiedon levittämiseen Brasilian sademetsäpaloista. Sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään vuosia vanhoja kuvia, joista osa on myös otettu täysin muussa maailman kolkassa kuin Amazonissa.

Muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron jakoi Twitterissä National Geographicin entisen kuvaajan, Loren McIntyren, ottaman kuvan. McIntyre kuitenkin kuoli 2003, joten kuva on ainakin 16 vuotta vanha.

Muun muassa näyttelijä Leonardo DiCaprio ja laulaja Ricky Martin ovat jakaneet saman kuvan. DiCaprio julkaisi myös toisen kuvan, joka on oikeasti otettu Perussa. Maassa ei tällä hetkellä ole metsäpaloja, vaikka se onkin nostanut valmiuttaan.

Räppäri Jaden Smith puolestaan jakoi Instagramissa kuvan, joka paljastui otetuksi vuonna 1989. Myös tennistähti Novak Djokovic jakoi saman kuvan.

Viranomaisten tietojen mukaan tammikuun ja elokuun välisenä aikana Brasiliassa on havaittu lähes 73 000 paloa, mikä on eniten sitten vuoden 2013. Valtaosa paloista oli Amazonin alueella.

Presidentti Macron on vaatinut Amazonin metsäpalojen nostamista keskusteluun tämän viikon G7-maiden kokoontumisessa. Brasilian presidentti Jair Bolsonaro tulistui ranskalaisen kollegansa sanoista ja syytti tätä kolonialistisesta asenteesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja