Emma Kimiläinen mukaan naisten formulasarjan viimeiseen karsintavaiheeseen – Milla Mäkelä karsiutui jatkosta

Emma Kimiläinen on päässyt mukaan uuden naisille tarkoitetun W Series-sarjan viimeiseen karsintavaiheeseen. Mukana on yhteensä 28 kuljettajaa. Milla Mäkelä karsiutui jatkosta.

Suomen Emma Kimiläinen ja 27 muuta kuljettajaa valittiin Itävallan Melkissä W Seriesin viimeiseen karsintaprosessiin. Kolmipäiväiseen karsintaan osallistui yhteensä 54 kuljettajaa. Kuskit valinneet tuomariston mukaan kuljettajien taso oli poikkeuksellisen korkea. 

Myös sarjan toimitusjohtaja Catherine Bond Muir kertoi tiedotustilaisuudessa valintaprosessin olleen erittäin vaikea. Kuljettajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat entinen Formula 1-kuski David Coulthard, Alex Wurz, entinen Indy Car-kuljettaja Lyn St James ja Dave Ryan.

– Aivan jokainen W Seriesin karsinnoissa olleista kuljettajista on supertähti. Kaikki eivät kuitenkaan voi jatkaa karsinnasta eteenpäin, se on kilpa-autoilua, Bond Muir sanoi W Seriesin tiedotteessa.

Tuomaristoon kuuluneen St Jamesin mukaan tuomaristo pystyi arvioimaan kilpailijoita kolmen päivän aikana monipuolisesti. Tehtävä ei ollut kuitenkaan helppo, sillä testeissä käytetyt autot olivat osalle vieraita.

– He ajoivat Fordeilla ja Porscheilla, joilla ei tietenkään ajeta W Seriesissä. Monien kuljettajien oli vaikeaa näyttää parasta osaamistaan näillä autoilla. 

– Kilpailemisessa on lopulta kyse kierrosajoista, mutta olemme pystyneet arvioimaan monia pieniä palasia, kuten kuljettajien kykyjä ja potentiaalia. Uskon kaiken menneen reilusti.

Coulthard: "Annamme mahdollisuuden"

Kimiläinen ja muut jatkoon päässeet laitetaan nelipäiväiseen Formula 3-autolla ajettavaa testiin maaliskuun lopulla. Lopulliseen W Seriesiin valitaan 20 kuljettajaa.

Kausi käynnistyy toukokuun alussa Hockenheimissa, ja kisat ajetaan DTM-sarjan yhteydessä Keski-Euroopan radoilla.

– Kun ajattelen meidän palkkaamiamme kokeneita ihmisiä ja niitä ihmisiä, joiden kanssa olen työskennellyt Formula 1:ssä, uskon, että teemme kaiken oikein. Annamme mahdollisuuden niille, joilla ei ole ollut vastaavaa tilaisuutta koskaan aikaisemmin, Coulthard kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat