Emma Kimiläinen: Miehen kautta moottoriurheilijaksi

Formulakuljettajana tunnettu Emma Kimiläinen-Liuski nähdään Suomen surkein kuski -ohjelman tuomarina.

Syyskuussa MTV Maxilla alkaa Suomen surkein kuski -sarja. Brittiläiseen formaattiin perustuvassa realitysarjassa tuomarin roolissa kuskeja opastamassa nähdään entinen kilpa-ajaja Emma Kimiläinen, jonka sukunimi piteni kesällä muotoon Kimiläinen-Liuski avioliiton myötä.

Kaksi vuotta sitten taloudellisen taantuman ja sitä seuranneen rahoituksen puutteen vuoksi kilpailu-uran ainakin toistaiseksi jättänyttä Emmaa tituleerattiin usein formularatojen kaunottareksi. Miten hän itse aikoinaan tuli valinneeksi lajikseen miehisen autoilun?

– Ihan miehen kautta eksyin. Mies on tässä tapauksessa isäni, joka osti aikoinaan karting-auton, jota me lapset pääsimme myös kokeilemaan ja siitä sain ajokärpäsen, 3-vuotiaana ajamisen aloittanut Emma kertoo.

Viimeisen kerran Emma kilpaili tosimielellä keväällä 2010. Emman mukaan elämäntyöstä luopuminen oli vaikeaa.

– Aluksi oli jonkinlainen helpotus, kun se päättyi. Kuitenkin polte vetää radalle. Olen tuntenut olevani välillä hukassa sen jälkeen ja yrittänyt keksiä jotain muuta siihen tilalle.

Myyntipäällikkönä työskentelevä 23-vuotias Emma pitää paluuta kilpakuljettajaksi mahdollisena, jos yhteistyökumppanit ja rahoitus järjestyy.

(MTV3–KALLE VÄISTÖ)

Lue myös:

    Uusimmat