Mainos

Emma Kimiläinen: Miehen kautta moottoriurheilijaksi

Formulakuljettajana tunnettu Emma Kimiläinen-Liuski nähdään Suomen surkein kuski -ohjelman tuomarina.

Syyskuussa MTV Maxilla alkaa Suomen surkein kuski -sarja. Brittiläiseen formaattiin perustuvassa realitysarjassa tuomarin roolissa kuskeja opastamassa nähdään entinen kilpa-ajaja Emma Kimiläinen, jonka sukunimi piteni kesällä muotoon Kimiläinen-Liuski avioliiton myötä.

Kaksi vuotta sitten taloudellisen taantuman ja sitä seuranneen rahoituksen puutteen vuoksi kilpailu-uran ainakin toistaiseksi jättänyttä Emmaa tituleerattiin usein formularatojen kaunottareksi. Miten hän itse aikoinaan tuli valinneeksi lajikseen miehisen autoilun?

– Ihan miehen kautta eksyin. Mies on tässä tapauksessa isäni, joka osti aikoinaan karting-auton, jota me lapset pääsimme myös kokeilemaan ja siitä sain ajokärpäsen, 3-vuotiaana ajamisen aloittanut Emma kertoo.

Viimeisen kerran Emma kilpaili tosimielellä keväällä 2010. Emman mukaan elämäntyöstä luopuminen oli vaikeaa.

– Aluksi oli jonkinlainen helpotus, kun se päättyi. Kuitenkin polte vetää radalle. Olen tuntenut olevani välillä hukassa sen jälkeen ja yrittänyt keksiä jotain muuta siihen tilalle.

Myyntipäällikkönä työskentelevä 23-vuotias Emma pitää paluuta kilpakuljettajaksi mahdollisena, jos yhteistyökumppanit ja rahoitus järjestyy.

(MTV3–KALLE VÄISTÖ)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja