Emily ruhjoo Texasia ja Meksikoa

Myrsky ulotti kyntensä Texasin osavaltion rannikolle päivällä ja sen pelätään aiheuttavan suuria vahinkoja.

Hurrikaani Emily on iskenyt Yhdysvaltain ja Meksikon raja-alueelle ja tuhannet ihmiset ovat paenneet kodeistaan.

Viranomaisten mukaan suurimmassa vaarassa ovat kuitenkin Meksikon pohjoisosan vuoriston asukkaat, sillä rankkasateet voivat aiheuttaa äkillisiä tulvia sekä maanvyöryjä.

-Tilanne on hyvin vaarallinen. Joillain alueilla voi sataa yli 30 senttiä vettä, kerrottiin Yhdysvaltain kansallisesta hurrikaanikeskuksesta.

Texasin eteläosien asukkaat ovat suojanneet talojaan hiekkasäkeillä ja naulanneet rakennusten ikkunoita umpeen. Poliisi on kehottanut asunto-autoilla ja -matkailuperävaunuilla liikkuneita turisteja poistumaan alueelta, ja Texasin kuvernööri on määrännyt turvallisuusjoukot ja lentokoneet hälytysvalmiuteen myrskyn takia.

Texasiin saapuessaan Emilyn myrskytuulet puhalsivat noin 56 sekuntimetrin nopeudella. Viranomaiset uskovat, että hurrikaani saattaa myös synnyttää tornadoja jopa Austinin kaupungin korkeudella.

Emily saapuu Meksikon kaakkoisosiin ja Yhdysvaltoihin Jukatanin niemimaalta, missä kymmeniätuhansia turisteja evakuoitiin myrskyn tieltä. Myrsky on surmannut ainakin kymmenen ihmistä Karibian alueella.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat