Mainos

Emilian suunnitelma: Runeberginkatu

Tämän viikon kohde antaa ainakin sijaintinsa puolesta hyvät puitteet kaupunkiasumiselle: 104 neliön asunto Runeberginkadulla sijaitsee aivan Töölöntorin nurkalla. Kunnossakaan ei ole valittamista, sillä koko talo on juuri saneerattu. Sekä rappukäytävä että itse asunto on molemmat remontoitu tasokkaasti, selkeästi mannermaiseen tyyliin. Keittiö ja kylpyhuone saunoineen on toteutettu kaikki nykyaikaiset vaatimukset täyttäviksi, muissa tiloissa on jätetty talon rakennusaika, 1930-luku, näkyviin. Käytetyt materiaalit ovat laadukkaita.

Koska kyseessä on sinänsä muuttovalmis asunto, on suunnitelmani pääpaino kalusteissa ja tekstiileissä. Kuitenkin asunnossa on muutama asia, jotka kiinnittivät huomioni, etenkin kylpyhuoneeseen sijoitetut kaksi suihkukoppia ihmetyttävät hieman. Kaksi suihkua on toki täysin perusteltu ratkaisu, mutta huomattavasti tyylikkäämpi lopputulos olisi saavutettu sijoittamalla ne samaan tilaan, esimerkiksi lasisten liukuovien taakse. Myös keittiön kalusteiden järjestys voisi mielestäni olla parempi. Nyt ruokailutilaan näkyvät baaritiskin takaa juuri kaikkein rumimmat osat keittiötä: kylmälaitteet ja viinikaappi. Näihin pienoisiin ongelmakohtiin en kuitenkaan käy suunnitelmassani puuttumaan, ne olisi pitänyt jo alunperin ratkaista toisin. Sen sijaan viinikaapin käytävään ja olohuoneeseen näkyvän päädyn haluan saada peittoon, samoin eteiskaappien kalustepäädyn. Näihin kohtiin valitsen puisen sormipaneelin, joka maalataan hieman taitetulla turkoosilla (Tikkurilan Kauniskoti-sävy 4542). Samaa sormipaneelia käytän myös baaritiskin etupinnassa, jolloin jalopuinen punaruskea baaritiski korostuu kauniisti eikä hyppää valkoisesta kehyksestä niin räikeästi esille. Baaritiskin alle olohuoneen puolelle jäävän kaapin voisi mielestäni poistaa baaritiskin kulman pyöristää siitä kohden loivemmin.

Mielestäni on positiivista, että seinissä on uskallettu käyttää muitakin värejä kuin valkoista. Värivalinnat ja värien rajaukset eivät kuitenkaan ole onnistuneet erityisen hyvin, etenkin pienemmän makuuhuoneen värit näyttävät yhdessä likaisilta. Koska pienempi huone ei ole kovin valoisa, maalataan värillinen seinä samalla valkoisen sävyllä, kuin muutkin seinät. Makuuhuoneen hieman lapsellinen vaaleansininen korvataan enemmän harmaaseen taittuvalla vaalean sinertävällä sävyllä (V439) ja rajataan uudestaan niin, että värillinen alue loppuu ennen liukuoven kotelointia.

Näiden – 5000 euron budjetin huomioiden – melko pienien toimenpiteiden jälkeen päästäänkin irtokalusteisiin. Asunnossa on pyritty osittain säilyttämään alkuperäinen tyyli, ja haluan itsekin vaalia sitä. Olohuoneen istuimiksi valitsen funkkis-klassikoita. Lasiset tasot ja ruokapöytä tuovat tilaan avaruutta. Ruokailutilaan sopii hyvin vanha kiinalainen kaappi. Ajallista kerroksellisuutta tuo myös Boknäsin kirjahylly, jonka sijoitan sohvaryhmän yhteyteen. Muutama palmu kuuluu ehdottomasti funkkis-kotiin. Verhoiksi valitsen kullanhohtoisen valoverhon sekä kullanruskean tyylikkään vähäeleisesti kirjaillun silkin Sisustus Nallen valikoimasta. Sohvaryhmän alle sopii hyvin tumma nahkamatto.

Makuuhuoneen siniharmaan seinän kanssa sopii hyvin kirsikkapuinen sänky ja yöpöydät. Matoksi valitsen vaaleanbeigen silkinkiiltoisen pitkänukkaisen maton, verhoksi valitsen tumman, voimakkaasti kuvioidun kankaan: mustalla taustalla lehtikuvio ruskean eri sävyissä ja kullalla tehostettuna. Pienemmän makuuhuoneen kalustan työhuoneeksi. Tännekin valitsen lasisen pöydän, hyvä työtuoli kuuluu asiaan. Työhuoneeseen mahtuu myös pieni sohva, lattialle tulee lehmäntalja.

Sisustuksessa on paljon funkkisvaikutteita, mutta en pyri kuitenkaan täydelliseen autenttisuuteen. Kalusteiden ajallinen kerroksellisuus tekee asunnosta elävän ja asuttavan näköisen. Laadukkaat kalusteet ja tekstiilit ovat samaa sarjaa hienosti remontoidun asunnon kanssa, lopputulos on tyylikäs ja aavistuksen ylellinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.