Mainos

Emilian suunnitelma: Hiekkakatu

Muutamaa vuotta aiemmin valmistunut kaksikerroksinen rivitaloasunto on edelleen lähes uutta vastaavassa kunnossa. Pohja on hyvä ja toimiva: alakerrassa tilava keittiö ja reilun kokoinen oleskelutila, ylhäällä 3 makuuhuonetta sekä sauna, pesutilat ja kodinhoitohuone. Rakennuttajan oudot laatoitusratkaisut vessoissa ihmetyttävät hieman.

Lähistöllä on myynnissä muitakin vastaavia kohteita, joten joukosta olisi hyvä erottua. Perheellä on lähipiirissä maalari, joten yleisilmeen piristys maalilla tuntuu hyvältä ratkaisulta. Päätän käyttää väriä reippaasti mutta tietysti harkitusti. Asunnon pääasiallisiksi väreiksi valitsen savenharmaan, vaalean vihreän , turkoosin ja valkoisen sekä tumman puun. Yläkerrassa pojan huoneessa turkoosin korvaa vaaleansininen.

Osa kalusteista vaihdetaan näyttöjen ajaksi, ja koska tekstiileillä on helppo yhtenäistää ja raikastaa ilmettä, vaihdetaan myös niistä suurin osa. 2000 euron budjetin käytän lähinnä alakerran vessassa ja keittiössä, myös kodinhoitohuone ja yläkerran vessa kaipaavat pientä ehostusta.

Alakerta:

Olohuoneessa kalusteiden uudella sijoittelulla saadaan tilasta toimivampi ja houkuttelevampi. Perheen omat kalusteet ovat sen verran raskaita, että ne viedään näyttöjen ajaksi varastoon. Vanhojen kalusteiden tilalle lainataan linjakkaita, modernimpia kalusteita: sohva divaaniosalla (esim. HT-collectionin Elle), nojatuolit (Bo Concept, Fly), pienet sohvapöydät ja valkoinen tv-taso sekä kirjahylly (esim. Sopen mallistosta). Sohvanurkkaus maalataan savenharmaalla (Tikkurilan symphony sävy V486), ruokailun kohdalle maalataan "lappu" kahdella eri harmaan sävyllä (V486 ja S486) märkää märälle -tekniikalla, jolloin lopputuloksena on kaunis elävä pinta. Verhoksi Marimekon Tuuli upealla savensävyisellä metallinkiiltoisella painatuksella (sävy 191).

Keittiöönkin jää ruokapöytä: Artekin pyöreä pöytä ja tuoli nro 66 valkoisella lino-pintaisella istuinosalla. Eteisen vastainen seinä maalataan heleän vihreäksi (sävy J386). Osa keittiötasosta vaihdetaan massiivipähkinäiseen ja kalustevälin vaaleanharmaa laatoitus peitetään taustaltaan valkoiseksi maalatulla lakopel-lasilla.

Alakerran vessan seinät maalataan Tikkurilan Taika helmiäislasyyrillä (kuultava hopea, pohjamaali F456) ja päälle Eden-sablonakuvio pohjamaalin sävyllä. Allas vaihdetaan tyylikkääseen kaapin päälle asennettavaan malliin ja peilikaappi korvataan suurella peilillä, jonka päälle asennetaan valaisimet.

Yläkerta:

Yläkerran makuuhuoneissa pärjätään pienemmillä toimenpiteillä kuin alhaalla. Vanhempien makuuhuoneeseen tuodaan ripaus ylellisyyttä maalaamalla vuoteen takana oleva seinä metallinhohtoisella Taika helmiäismaalilla, sävy 2073 Luna. Uusiksi tekstiileiksi valitaan vaaleita, luonnonläheisiä sävyjä, matto on tyylikäs vaaleanharmaa paperinarumatto Woodnotesin mallistosta (124151 Line stone/white). Lastenhuoneet maalataan kokonaan, pojan huone vaaleansinisellä (H435) ja tytön vihreällä (J386). Kalusteita ei vaihdeta, mutta järjestystä muutetaan hieman. Vaaleanvihreän kanssa sopii hyvin hento vaaleanpunainen, päiväpeite ja verhot. Molempiin lastenhuoneisiin sopii matoksi Hanna Korvelan Duetto, jossa yhdistyy paperinaru ja räsymatto.

Kodinhoitohuone toimii samalla myös yläkerran pesupaikkana, sillä suihkujen yhteydessä ei ole erillistä lavuaaria. Hieman karua ilmettä muokataankin kodikkaammaksi. Työtaso vaihdetaan massiivipuiseen ja lavuaarin kohdalla asennetaan iso peili ja valaisin peilin päälle. Iso kaappi siirretään nurkkaan, sen tilalle tulee puiset avohyllyt. Pesutornin viereen jäävään tyhjään tilaan asennetaan myös puinen hylly, jonka alapintaan koukkuja pyyhkeille. Kodinhoitohuoneen yhteydessä oleva vessa maalataan samoin kuin alakerrassa taikamaalilla. Ylempi laattarivi poistetaan ja peilikaappi korvataan taas isolla peilillä jonka päälle tulee valo. Peilikaappi sijoitetaan vessatilan nurkkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.