Mainos

Emännät äänestivät Haavistoa, isännät Väyrystä

Presidenttiehdokkaiden Pekka Haaviston ja Paavo Väyrysen kaksinkamppailu on muodostunut tämän vuoden vaaleissa vedenjakajaksi monella tapaa.

Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kauniston perheessä asia on jakanut myös puolisoita, sillä vaimo Kirsi Ojansuu-Kaunisto sai riemuita vaali-illan päätteeksi voittajana Haaviston leirissä. Ojansuu-Kauniston mukaan ilmiö on ollut yleinen muissakin perheissä.

– Olen kuullut tämmöisen mielenkiintoisen sanonnan tuolta maaseudulta, että siellä on ollut tämmöinen uusi ilmiö. Siis että pariskunnissa on saattanut olla juuri niin kuin meillä, että emäntä on äänestänyt Haavistoa ja isäntä Väyrystä.

Ojansuu-Kauniston mukaan näissä vaaleissa vihreille onkin tullut kannatusta ensimmäistä kertaa myös maaseudulla. Tästä hän kiittää Haaviston ahkeraa vaalityötä, jonka näkee ylittäneen nyt todellakin puoluerajat.

– Siinä on niin paljon muidenkin ääniä kuin meidän vihreiden, ja siitä suuri kiitos kaikille. Tämä on mahtavaa.

Saako Haavisto nyt lisä-äänen?

Ojansuu-Kaunisto näkee, että Haaviston loppukiri tuo vaaleihin kokonaan uuden jännitteen.

– Pitkään on ollut sellainen asetelma, että Sauli Niinistö olisi läpihuuto presidentiksi. Luulen, että niin ei tule käymään, vaan Niinistö saa erittäin kovan haastajan. Nyt on käynyt niin, että padot on murtuneet. Ennakkoluulojen padot.

Timo Kaunisto myöntää, että keskustan leirissä Väyrysen tappio aivan maalilinjalla kirpaisee.

– Kyllä se on pettymys, kun loppusuoralla ehdokas tulee rinnalle ja sitten aivan niukasti ohi. Meillä oli hyvä kampanja ja Paavo teki kovan työn, Kaunisto toteaa.

– Toisaalta koen, että me ollaan myös voittajia tässä. Me ollaan palattu politiikan keskiöön ja meidän itseluottamus on vahvistunut. Tästä on hyvä jatkaa kuntavaaleihin, mutta kyllä tämä tietysti sulattelua vaatii.

Mies ei suostu paljastamaan sitä, saako Haavisto Kaunistojen perheestä toisella kierroksella nyt kaksi ääntä.

–Tästä pitää keskustella ja miettiä asiaa. En anna mitään äänestyssuosituksia, enkä vielä tiedä ketä äänestän. Katsotaan nyt mihin nämä vaalitentit johtavat.

Katso Hannu Alstan juttu Torniosta (Seitsemän uutiset 23.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.