EM-kisoista palanneilla futisturisteilla todettu 386 koronavirustartuntaa – jatkotartuntojakin kymmeniä

THL varoitti etenkin yhdestä paikasta, jossa korona tarttui futisfaneihin – tältä juhlinta Pietarin Alpenhaus-ravintolassa näytti 1:26
THL varoitti etenkin yhdestä paikasta, jossa korona tarttui futisfaneihin – tältä juhlinta Pietarin Alpenhaus-ravintolassa näytti.

Jalkapallon EM-kisoista Suomeen palanneilla henkilöillä on todettu eiliseen (30.6.) mennessä 386 positiivista testitulosta ja 50 jatkotartuntaa, STM kertoo.

Venäjän Pietarissa jalkapallon EM-kisoissa vieraili edellisviikkojen aikana vähintään 4500 suomalaista. Kisoista palanneilla henkilöillä on nyt todettu 386 positiivista testitulosta ja 50 jatkotartuntaa.

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on todettu yhteensä 264 tapausta ja 17 jatkotartuntaa. Pirkanmaalla tapauksia on 38 ja jatkotartuntoja 8. Varsinais-Suomessa puolestaan on todettu 31 tartuntaa ja 5 jatkotartuntaa.

Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus kaikista uusista tartunnoista onkin kasvanut. Viikolla 25 puolet tartunnoista (50%) oli peräisin ulkomailta, kun edellisellä viikolla ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 33%.

Yli 40 prosenttia viikolla 25 todetuista tartunnoista liittyy suoraan Venäjän kisaturismiin.

Lue myös:

    Uusimmat