Mainos

Elvyttäminen vaalitentin kuuma peruna: "Kone ei toimi, jos se on rikki"

Kuumat nimet -tentissä työllisyyden parantaminen kuumensi ehdokkaiden tunteet ja keskustelussa olikin vaikea saada suunvuoroa.

– Mikään elvytys ei luo kestävää kasvua. Eihän kone toimi, jos se on rikki, vaikka kuinka kaadettaisiin bensaa lisää, Sampo Terho (ps.) kiteyttää.

Sari Essayahin (kd.) mukaan talouden elvyttämistahti pitää pysäyttää.

– Suomi on elvyttänyt viimeiset vuodet ja tämä tahti ei voi jatkua. Me ollaan tässä jo Kreikan tiellä, ulkoinen kilpailukyky ja rahoitus pitää saada kuntoon. Me ei pärjätä maailmalla ilman kunnon kilpailukykyä, Essayah sanoo.

 – Kreikan tie tarkoittaa rajuja leikkauksia keskellä taantumaa. Meillä ei ole mitään näyttöä siitä, että rajut menojen leikkaukset vähentäisivät velkaantumista, vasemmistoliiton Li Andersson huomauttaa.

– Kreikan tie on ylivelkaantumisen tie ja harmauden tie. Suomen ei pidä seurata tätä tietä, Jutta Urpilainen (sd.) sanoo.

Kokoomuksen Harry Hjallis Harkimo (kok.) huomauttaa, että keskustelu ei johda siihen, kuinka Suomeen saadaan lisää työtä.

– Rahoitusta ei ole saatavilla, pienille ja keskisuurille yrityksille ei ole rahoitusta. Minun mielestä pitäisi perustaa rahasto, johon valtio ja eläkeyhtiöt laittavat rahaa. Sillä voisimme rahoittaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä, Harkimo linjaa.

Jufo Peltomaa (r.) tyrmää Harkimon ehdotuksen.

– Huono idea, valtio ei osaa valita oikein näitä yrityksiä.

Kuumat nimet-vaalitentissa mukana ovat Harry Hjallis Harkimo (kok.), Jutta Urpilainen (sd.), Matti Vanhanen (kesk.), Sampo Terho (ps.), Jani Toivola (vihr.), Li Andersson (vas.), Jufo Peltomaa (r.) ja Sari Essayah (kd.).


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.