Elvis tienasi eniten

Yli 26 vuotta sitten kuollut rock 'n roll -legenda Elvis Presley on jo kolmatta vuotta ensimmäisellä sijalla forbes.com:in laatimalla listalla eniten ansaitsevista edesmenneistä kuuluisuuksista. Elviksen kappaleet ovat viimeisen vuoden aikana tuottaneet 40 miljoonaa dollaria. Hänen 30 #1 Hits -albumiaan on myyty jo yhdeksän miljoonaa kopiota ja sen seuraaja Elvis: 2nd to None on Billboardin albumilistan top 10:ssä. Albumi julkaistiin kaksi viikkoa sitten.

Toisena listalla on Tenavat-sarjakuvan luoja Charles Schulz, joka ansaitsi 32 miljoonaa dollaria. Kolmantena 22 miljoonan dollarin tuloilla on kirjailija J.R.R. Tolkien, jonka Taru sormusten herrasta -kirjasta on tehty nyt elokuvasarja. Beatlesin jäsenet John Lennon ja George Harrison tienasivat 19 ja 16 miljoonaa dollaria.

Uutena tulokkaana listalla on Broadway-musikaalien säveltäjät Richard Rodgers ja Oscar Hammerstein II seitsemän miljoonan dollarin tuloilla. Lauluntekijät Cole Porter ja Irving Berlin sekä kirjailija Dr. Robert Atkins ansaitsivat kukin kuusi miljoonaa dollaria. Kymmenen parhaiten tienaavan joukkoon ylsivät vielä lastenkirjailija Dr. Seuss, kilpa-ajaja Dale Earnhardt, rap-artisti Tupac Shakur, reggae-laulaja Bob Marley ja elokuvanäyttelijä Marilyn Monroe. Frank Sinatra ja James Dean palasivat listan 19. sijalle pudottuaan listalta vuonna 2002.

Lue myös:

    Uusimmat