Elvis taas brittilistan ykkönen

Elvis Presleyn levy-yhtiö julkaisee peräkkäisinä viikkoina kuninkaan kaikki 18 singleä, jotka muinoin nousivat brittilistan kärkeen.

Viikko sitten Elvis Presley järjesti tuonpuoleisesta jymy-yllätyksen, kun herran Jailhouse Rock tunkeutui brittien singlelista kärkeen. Ihmeet eivät päättyneet tähän: Elvis Presley komeilee edelleen saman listan kärjessä, mutta tällä kertaa One Night -kappaleellaan.

Elvis Presleyn levy-yhtiö julkaisee peräkkäisinä viikkoina kuninkaan kaikki 18 singleä, jotka muinoin nousivat brittilistan kärkeen. Jailhouse Rock aloitti sarjan, jota One Night nyt sangen menestyksekkäästi jatkoi. Jailhouse Rockin ja One Nightin uusintajulkaisujen ykköspaikat tietävät samalla sitä, että Elviksellä on nyt kasassa 20 brittilistan ykkössingleä.

Elviksen listaykkösten määrä on suurempi kuin kenelläkään muulla. Laskutavasta riippuen jotkut ovat tosin saaneet kakkien aikojen kunkuksi Paul McCartneyn. "Vanhalla banjosilmällä" kun on The Beatlesin ja Wingsin riveissä sekä soololevyjensä ansiosta yhteensä 22 listaykköstä. Yhtäjaksoisesti pisimpään brittilistan kärjessä on pysynyt kanadalaisen Bryan Adamsin Everything I Do (I Do It For You), joka roikkui ykkösenä 16 viikkoa putkeen. Kaikkien aikojen huonoimman brittilistan ykkösen nimeäminen hyppää faktoista mielipidekysymyksen puolelle, mutta Sky Televisionin äänestyksessä kärkeen pääsivät Aquan Barbie Girl, The Teletubbiesin Say E-OH ja Mr. Blobbyn Mr. Blobby.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat