Elviksen kuvat esillä ensi kertaa

Opiskelija Lew Allenin salaa ottamat valokuvat 1950-luvun rocktähdistä Elvis Presleystä, Buddy Hollysta ja Bobby Darinista ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä näyttelyssä. 40 vuotta piilossa pidetyssä kokoelmassa on muun muassa Elviksestä Clevelandissa vuonna 1956 otettuja kuvia. Tuolloin paikalliset sanomalehdet olivat lakossa, joten silloin 17-vuotias Allen oli konserttien ainoa valokuvaaja.

Allen ikuisti myös Everly Brothersin, yhtyeen Dion and the Belmonts sekä Buddy Hollyn. Allenin lempikuvassa Holly istuu vuonna 1958 masentuneena linja-autossa matkattuaan neljä tuntia sankassa lumimyrskyssä.

Muutamat nyt näytteillä olevista valokuvista ovat olleet esillä myös Gracelandissa, mutta valtaosa kuvista on ollut Allenin kellarin kätköissä yli 40 vuotta. Valokuvat ovat esillä Liverpoolissa avatussa Fingerprints of Elvis -näyttelyssä. Näyttelyssä on myös joukko Elvis-tavaroita, kuten joitain hänen esiintymisasujaan ja soittimia sekä hänen sormenjälkensä. Ensi vuonna näyttely siirtyy Lontooseen.

Lue myös:

    Uusimmat