Mainos

"Elossa olevien huutoa kuuluu raunioiden alta"

Keski-Italiassa on jatkettu pelastustöitä maanjäristysalueella läpi yön. Viimeisimpien tietojen mukaan ainakin sata eloonjäänyttä on onnistuttu pelastamaan raunioista.

Maanjäristyksessä kuolleiden määräksi on ilmoitettu 207. Kateissa on pelastustyöntekijöiden mukaan edelleen 15 ihmistä. Loukkaantuneita on yli 1500 ja kodittomia 20 000.

Eloonjääneitä etsitään raunioista yhä kiivaasti, mutta sade on vaikeuttanut palomiesten työtä. Uutistoimisto Reutersin reportteri kuvailee, kuinka raunioiden alta on kuulunut aika ajoin ihmisten huutoa. Näissä tilanteissa pelastustyöntekijät ovat yrittäneet hyssytellä paikalla olevia hysteerisiä omaisia, jotta elossa olevat paikannettaisiin raunioiden alta.

Abruzzon maakunnassa työskentelee tauotta tällä hetkellä arviolta 5000 pelastustyöntekijää. Raunioita kaivetaan pääasiallisesti paljain käsin, koska kaivinkoneiden käyttö saattaisi vaarantaa raunioissa vielä elossa olevien hengen.

Järistys iski alueelle toissa yönä ja tuhosi rakennuksia kaikkiaan kymmenissä kaupungeissa ja kylissä. Pahiten maanjäristyksestä kärsi L'Aquila, vanha vuoristokaupunki, joka sijaitsee noin 100 kilometriä itään Roomasta. Abruzzon maakunnassa on koettu myös jälkijäristyksiä.

Katastrofialueella vieraillut Italian pääministeri Silvio Berlusconi ei ole halunnut ottaa kantaa väitteisiin, joiden mukaan viranomaiset olisivat sivuuttaneet varoitukset maanjäristyksestä.

(MTV3-AFP-Reuters)

Katso Rita Strömmerin raportti L'Aquilasta (Seitsemän uutiset 7.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.