Mainos

Elopin näytönpaikka huomenna - Nokian tulosarviot synkkiä

Nokian toimitusjohtajana kuukauden päivät työskennellyt kanadalainen Stephen Elop joutuu ensimmäiseen julkiseen tulikokeeseen huomenna torstaina, kun hän esittelee Nokian heinä-syyskuun tulosluvut. Medialle Elop ei lausuntoja anna, mutta hän kommentoi mennyttä vuosineljännestä ja tulevaisuudennäkymiä tulosraportissa. Raportti julkistetaan huomenna kello 13.

Elopin sanomisia katsotaankin nyt erityisen tarkkaan, sillä tähän saakka hän ei ole yhtiön asioista juurikaan pukahtanut.

Nokian luvuista ei sinänsä odoteta suuria ilon aihetta. Yhtiö ei syyskaudella tuonut markkinoille uusia puhelimia, jotka olisivat kiihdyttäneet myyntiä tai nostaneet puhelinten keskihintaa.

Reutersin ennusteessa analyytikot odottavat Nokian vertailukelpoisen tuloksen pudonneen viime vuoden vastaavasta ajasta noin 40 prosenttia 240 miljoonaan euroon. Puhelinten keskihinnan odotetaan laskeneen edellisen vuosineljänneksen 61 eurosta tasan 60 euroon. Keskihinta on oleellinen yhtiön tuloksen kannalta.

N8 ei vielä näissä luvuissa

Nokian puhelinmyynnin kannalta tärkeä N8 ehtii vaikuttaa vasta loka-joulukuun lukuihin. Uutuuslaitteen merkitys myynnin ja tuloksen kannalta on oleellinen. Apple sai uusimman älypuhelimensa iPhonen markkinoille jo kesällä ja yhtiö teki heinä-syyskuussa ennätystuloksen. Apple myi iPhonea kolmessa kuukaudessa yli 14 miljoonaa kappaletta eli lähes kaksi kertaa enemmän kuin myyntimäärä oli vuotta aiemmin.

Myös Nokia yritti tuoda N8:n markkinoille jo kesällä, mutta teknisten ongelmien takia markkinoille tulo viivästyi syys-lokakuun taitteeseen.

Stephen Elopilta odotetaankin ensimmäisiä kommentteja siitä, miten N8:n myynti on käynnistynyt ja millä keinoilla Applen vahva nousukiito voidaan katkaista.

Sijoittajien kannalta Elop ei ole vielä saanut suuria aikaan. Nokian osake oli keskiviikkona iltapäivällä suurin piirtein samoissa hinnoissa kuin kuukausi sitten eli 7,77 eurossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.