Elop: "Olemme pahoillamme"

Nokia vakuuttaa, että Salolla ja Oululla on myös jatkossa strateginen merkitys yritykselle. Nokia auttaa löytämään uuden työ- tai opiskelupaikan. Nokia on edellisten irtisanomisten yhteydessä lanseerannut bridge-ohjelman, jota yhtiö pitää hyvänä. Moni on Nokian mukaan löytänyt ohjelman avulla uuden tulevaisuuden esimerkiksi yrittäjänä.

– Haluamme toimia vastuullisesti myös tässä tilanteessa. Arvot ovat meille tärkeitä, henkilöstöjohtaja Juha Äkräs sanoo.

– Nyt tavoitteena on parantaa asemaamme sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

Elop halusi sekä kiittää työntekijöitä että pyytää heiltä anteeksi.

– Ensiksi; arvostamme kaikkea tehtyä työtä. Olemme pahoillamme, että olemme tässä tilanteessa nyt. On tärkeää, että työntekijämme ymmärtävät tämän, Elop sanoi.

– Tämä on tuskallisen vaikea päivä, Elop myöntää.

Irtisanomisten lisäksi Nokia teki myös suuria muutoksia johdossa. Näitä henkilöstövaihdoksia Elop kommentoi ympäripyöreästi.

– Kaikki keskustelut johdon kanssa liittyivät siihen, mihin haluamme yhtiön olevan menossa, Elop sanoo.

Toimitusjohtaja myös vakuutti, että kassa on kunnossa.

– Uskomme, että meillä on riittävästi resursseja tilanteesta selviämiseen. Olemme siten eri mieltä niiden raporttien kanssa, jotka väittävät muuta.

Tiedotustilaisuudessa Elopilta kysyttiin myös suorasukaisesti, onko hän nyt itsestään ylpeä. Elop korosti, että hänellä on vastuu työntekijöiden lisäksi myös omistajia ja Nokian asiakkaita kohtaan.

– Ajattelen työntekijöitämme tänään. Samaan aikaan ajattelen myös osakkeenomistajiamme ja vastuutamme heitä kohtaan, Elop sanoo.

– Tarkkoja lukuja irtisanomisista eri alueilla ei vielä ole, sanoo Elop.

Elop esitti pahoittelunsa työntekijöille, katso video:

Elopia grillattiin tiukoilla kysymyksillä:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat