Mainos

Elop: Nokian Windows-puhelinten kehitystyö on alkanut

Ensimmäisten Windows-käyttöjärjestelmään perustuvien Nokian älypuhelimien kehitystyö on jo käynnissä, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi tänään. Kyseessä ovat ensimmäiset puhelimet, joissa näkyy Nokian viime kuussa julkistama liitto Microsoftin kanssa.

Elop torjui myös arvailut, joiden mukaan Microsoft suunnittelisi Nokian ostamista.

— Minun tiedossani ei ole Microsoftin strategista intressiä. Kun olemme luoneet kumppanuuden heitä todella kiinnostavan asian ympärille, mitä muuta osto toisi kuin vuoden mittaisen kilpailuviranomaisten tutkimuksen, valtavan sekasorron ja viivästyksiä, Elop sanoi.

Nokian ensimmäisen Windows-puhelimen on veikattu saapuvan markkinoille tämän vuoden lopulla tai ensi vuonna.

— Tällä hetkellä, tänään, meillä on ihmisiä tekemässä ensimmäisiä Nokian Windows-puhelimia. Työ on jo käynnissä. Jos suunnitteilla olisi yritysosto, tämä ei olisi mahdollista, Elop sanoi.

Nokian ja Microsoftin lopullinen yhteistyösopimus on edelleen allekirjoittamatta, mutta Elop ennakoi sen valmistuvan lähikuukausien aikana.

"Ei muutoksia johtoon"

Elop kiisti julkisuudessa esitetyt arvailut uusista muutoksista Nokian johdossa.

— Voimassa on vastuullisuus. Jos joku ei menesty, häntä täytyy auttaa tai hänet pitää siirtää toisiin tehtäviin. Minun linjani on tämä.

— Uusi joukkue on koossa. Tämä on minun johtajuuteni uusi joukkue, uusissa rooleissa. Nyt on aika tehdä tulosta, Elop linjasi.

Markkinatutkija Strategy Analytics uskoo, että Microsoft-yhteistyön voimalla Nokia voi hilata osuutensa Pohjois-Amerikan älypuhelinmarkkinoista kymmeneen prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.

Strategy Analyticsin tuoreimpien lukujen mukaan maailman älypuhelinten toimitukset kasvoivat 75 prosenttia viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 94 miljoonaan kappaleeseen. Nokia kasvatti älypuhelinmyyntiään 36 prosenttia reiluun 28 miljoonaan puhelimeen, mutta Samsungin ja Applen Nokialle heittämä haaste on entistäkin tiukempi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.