Mainos

Elop: Nokialla ollut paljon turhautuneita työntekijöitä

Nokian nykyisen toimitusjohtajan kovasanainen muistio on vielä monella tuoreessa muistissa. Stephen Elop kritisoi alkuvuonna yhtiön työntekijöille lähettämässään muistiossa Nokian tilannetta ja vertasi tapahtumia palavaan öljylauttaan. Voit lukea muistion täältä.

Nokian kohti Windows Phone -käyttöjärjestelmää ohjannut Elop kertoo nyt Technology Review -julkaisun haastattelussa, että hänen käsityksensä Nokiasta ei ole niinkään muuttunut, mutta se on kuitenkin syventynyt. Elop kertoo, että hänen aloittaessaan työnsä Nokian johdossa, hän huomasi useita hiomattomia timantteja. Nämä kertoivat omaa kieltään siitä, miksi Nokia oli ollut niin pitkään johtavassa asemassa.

Hän sanoi nähneensä kuitenkin myös paljon turhautuneita ihmisiä, joita väsytti Nokian lukuisat eri hallinnon tahot.

Elop toteaa, että ennen kaikkea koko matkapuhelinteollisuuden luonne oli muuttunut merkittävästi laitetaistelusta ekosysteemien sodaksi. Tämä edellytti suurien muutosten tekemistä yhtiön sisällä.

Yrityskulttuuri muutoksen kourissa

Elopin mukaan Nokian sisäinen yrityskulttuuri on muuttunut ja alati vahvistunut tämän vuoden aikana. Hän kertoo, että yhtiössä on keskitytty asenteiden muuttamiseen kolmella merkittävällä tavalla: vastuuvelvollisuudella, nopeudella ja empatialla. Tarkoituksena on , että yhtiö on paremmin kontaktissa kuluttajiin ja eri sidosryhmiin sekä kykenee ennakoimaan tulevaisuuden tarpeet.

Elop huomauttaa, että matka on vasta aluillaan ja viimeaikaiset puhelinjulkistukset olivat vasta ensimmäisiä uuden strategian tuottamia hedelmiä. Elopin mukaan Nokian sisällä tarvitsee edelleen juurruttaa kilpailevaa ja haastavaa ajattelumallia.

Elop kertoo, että Nokia tähtää nyt asemiensa palauttamiseen älypuhelinmarkkinoilla ja muiden puhelinmallien vahvistamiseen. Elopin mukaan älypuhelimien ominaisuuksia pitää luovasti saada sisällytettyä myös alempien hintaryhmien puhelimiin kehittyvillä markkinoilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.