Mainos

Elop-kirja: Tämä puhe rapautti Nokian uskottavuuden

Elopin karmein virhe oli kuuluisa puhe, jossa hän vertasi Nokiaa palavaan öljylauttaan. Se ja ilmoitus Symbian-käyttöjärjestelmän alasajosta romauttivat Nokian älypuhelinten myynnin.

Tähän tulokseen päätyy tuore Nokia-kirja, joka luotaa perusteellisesti Elopin reilut tuhat päivää kestänyttä kautta Nokian johdossa. 

Näin kirjassa analysoidaan palava öljylautta -puhetta

 • Perusohje kuuluu: älä synnytä lieskoja, tunnista ne
 • Erityisen dramaatista oli ajoitus. Elop piti puheen muutamaa päivä ennen hallituksen kokousta, jossa olimäärä päättää älypuhelinten alustasta.
 • Vaikka hallitus oli käytännössä jo valinnut Windows Phonen, jälkikäteen ajatellen toimitusjothaja piti hallitusta pilkkanaan ja sitoi sen kädet.

Kauppalehden toimittajat Pekka Nykänen ja Merina Salminen haastattelivat tänään julkaistuun Operaatio Elop -kirjaansa (Teos) yli sataa henkilöä, joista iso osa on entisiä nokialaisia. He eivät löytäneet katetta epäilyille, että Elop olisi toiminut Nokiassa Microsoftin eduksi. 

Lähes yhtä paha moka oli sopimus, joka naulasi Microsoftin Windows Phonen Nokian älypuhelinten ainoaksi käyttöjärjestelmäksi. Nopeasti muuttuvilla markkinoilla olisi kannattanut pitää auki useita vaihtoehtoja, muun muassa jatkaa oman Meego-järjestelmän kehittämistä. 

 

 

 

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.