Mainos

Elop johtanut Nokiaa tasan vuoden - osake romahtanut 40 prosenttia

Stephen Elop on ollut matkapuhelinvalmistaja Nokian toimitusjohtajana tasan vuoden. Hänen toimitusjohtajakaudellaan yhtiön osakkeen arvo on laskenut yli 40 prosenttia. Elop jaksaa silti uskoa luomaansa yhtiön uuteen strategiaan.

Hänen mukaansa hiottu, uusi strategia on täydessä loistossaan runsaan vuoden kuluttua. Helsingin Sanomien haastattelema Elop korostaa, että suuret strategiset muutokset vievät aina aikaa. Nokia aloitti helmikuussa läheisen yhteistyön ohjelmistoyhtiö Microsoftin kanssa.

– Odotan innolla sitä, että voimme kertoa täsmällisesti esimerkiksi Windows-tuotteistamme ja muista tulossa olevista uudistuksista. Joskus haluaisin kertoa enemmän, mutta lähimmät työtoverini sanovat: Stephen sinun täytyy olla kärsivällinen, Elop sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kaikkea ei kannata paljastaa kilpailijoille.

Jotain vihiä tulevasta hän sentään suostuu kuitenkin kertoman. Elopin mukaan kannattaa seurata tarkasti sitä, miten kartta- ja paikannusyhtiö Navteq siirretään entistä tiiviimmäksi osaksi Nokiaa.

– Vuoden kuluttua ihmiset huomaavat uuden kolmen pilarin strategian käytännössä, ja silloin kaikki sopeutustoimet on tehty eli uusi organisaatio on täydessä iskussaan. Voin luvata, että tuomme markkinoille uusia keksintöjä ja ominaisuuksia, joista emme ole vielä kertoneet mitään, Elop sanoo.

Nokian osakkeen hurjaa laskua selittää sijoittajien epäluulo yhtiötä kohtaan. Nokian markkinaosuus on huventunut hetkessä ja kilpailijat ovat kuroneet etumatkaa sekä menneet jopa ohitse.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.