Mainos

Eloonjääneiden etsimisestä ei vielä luovuta Haitissa

YK:n mukaan toiveista löytää eloonjääneitä Haitin järistyksen raunioista ei vielä luovuta, vaikka järistyksestä on kohta kulunut viisi päivää. Vielä eilen kansainväliset pelastusryhmät löysivät raunioista ainakin kymmenkunta ihmistä elossa.

Avun perillemeno kangertelee yhä pahoin. Pääkaupungin Port-au-Princen slummin asukas kertoi, että ainoat rekat, jotka hän oli nähnyt, kuljettavat ruumiita, eivät avustustarvikkeita.

Jälkijäristykset ovat jatkuneet Haitissa myös yön aikana, mutta ne eivät tiettävästi ole aiheuttaneet suuria vahinkoja.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä käsitellä Haitin tilannetta ja avun koordinointia huomenna. YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon saapuu maahan tänään.

Paikalla jo käyneen ulkoministeri Hillary Clintonin mukaan Yhdysvallat sitoutuu auttamaan järistyksestä kärsivää kansaa sekä nyt että tulevaisuudessa. Hän sanoi uskovansa, että haitilaisille koittavat vielä paremmat ajat, vaikka heitä nyt on koeteltu rankasti.

Järistyksen aiheuttamat tuhot alkavat hiljalleen tarkentua myös pääkaupungin ulkopuolisilla alueilla. Pahimmin kärsineisiin kuuluu Leogane, jossa kuolleita uskotaan olevan jopa 30 000.

Suomen Punaisen Ristin klinikka odottaa purettuna lentokentällä tietoa sijoituskohteesta. SPR:n kansainvälisen avun johtajan Kalle Löövin mukaan turvallisuushuolet voivat johtaa siihen, että klinikasta ei tulekaan liikkuvaa vaan sille etsitään pysyvämpi paikka. Klinikan odotetaan olevan toimintakunnossa viimeistään huomenna.

(MTV3 - STT - AFP - DPA - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.