Mainos

Elokuvien ja musiikin nettijakelusta harvinainen tuomio

Tuusulan käräjäoikeus langetti lähes 500 euron sakot miehelle, joka mm. kopioi internetin vertaisverkon kautta elokuvia ja musiikkia koneelleen ja levitti niitä muiden käyttöön.

Suomessa on annettu harvinainen tekijänoikeusrikostuomio elokuvien ja musiikkikappaleiden laittomasta levittämisestä. Tuusulan käräjäoikeus langetti 480 euron sakot miehelle, joka kopioi internetin vertaisverkon kautta elokuvia ja musiikkia koneelleen ja levitti niitä muiden käyttöön. Lisäksi 36-vuotias mies poltti kopioimiaan teoksia levyille ja jakoi niitä eteenpäin.

Samankaltaiset rikokset on usein katsottu astetta lievemmiksi tekijänoikeusrikkomuksiksi, sillä tuomioistuimet eivät ole nähneet teoissa ansaitsemistarkoitusta. Tuusulan tapaus kuitenkin meni läpi syyttäjän ajamana tekijänoikeusrikoksena.

Oikeus perusteli ratkaisuaan siten, että vaikka tuomittu ei saanutkaan laittomien kopioiden jakamisesta rahaa, hänen tarkoituksenaan oli kahmia arvokkaita musiikki- ja elokuvatiedostoja itselleen ilmaiseksi.

Vahvemman nimikkeen toi myös se, että mies jakoi elokuvia netin ohella fyysisesti ja että elokuvia oli runsaasti. Oikeuden mukaan toiminta aiheutti huomattavaa haittaa tekijänoikeuksien haltijoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.