Elokuvatuottaja Harvey Weinstein, 70, tuomittiin raiskauksesta – istuu jo pitkää tuomiota muista seksuaalirikoksista

Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankilaan – poistui oikeudenkäynnistä rollaattorillaan 1:05
Harvey Weinstein poistui rollaattorilla kaksi vuotta sitten edellisestä oikeudenkäynnistä, jossa sai 23 vuoden tuomion.

Hollywoodin elokuvamoguli Harvey Weinstein istuu jo edellistä 23 vuoden tuomiotaan, joka annettiin kaksi vuotta sitten.

Hollywood-elokuvien tuottaja Harvey Weinstein, 70, on todettu 19. joulukuuta syylliseksi raiskaukseen ja kahteen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, jotka koskevat Jane Doe 1 -peitenimeä käyttävää naista. Tuomio annettiin Los Angelesissa.

Kolmea muuta naista koskevista syytöksistä Weinstein ei saanut tuomioita. Yksi näistä naisista on Kalifornian kuvernööri Gavin Newsomin vaimo Jennifer Siebel. Kaksi muuta haluavat pysyä nimettöminä ja käyttävät nimiä Jane Doe 2 ja 3.

Oikeudenkäynnissä kuultiin kymmeniä todistajia. Maanantain 19. joulukuuta tuomio keskittyi kuitenkin vain neljän naisen syytöksiin vuosina 2005–2013.

Kaksi kuukautta kestäneessä oikeudenkäynnissä kävi ilmi, miten Weinstein käytti vaikutusvaltaansa houkutellakseen naisia ​​yksityisiin tapaamisiin ennen kuin hyökkäsi heidän kimppuunsa. Häntä uhkaa jopa 24 vuoden vankeustuomio.

Jane Doe 1 -nimeä käyttänyt nainen on venäläissyntyinen malli. Oikeudenkäynnin ensimmäisenä todistajana hän kertoi olleensa Los Angelesissa italialaisilla elokuvafestivaaleilla helmikuussa 2013, kun Weinstein saapui kutsumatta hänen Beverly Hillsin hotellihuoneeseensa ja raiskasi hänet.

– Harvey Weinstein tuhosi ikuisesti osan minusta sinä yönä vuonna 2013, enkä koskaan saa sitä takaisin, Jane Doe 1 sanoi tuomion jälkeen.

Weinstein valittaa parhaillaan New Yorkin tuomiostaan, jota hän istuu jo vankilassa. Hänet tuomittiin New Yorkissa kaksi vuotta sitten 23 vuoden vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yhteensä yli 80 naista on esittänyt syytöksiä seksuaalisesta väkivallasta ja väärinkäytöksistä Weinsteinia vastaan ​​useiden vuosikymmenien ajan.

Weinstein on tuottanut muun muassa elokuvat The Sheakespeare in Love ja Pulp Fiction.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat