Mainos

Elokuvateatterit hyllyttävät agenttikomedian P-Koreasta – uhkaus 9/11-tapaisesta hyökkäyksestä

Tuntemattomien hakkerien uhkailu on saanut lukuisat elokuvateatterit Yhdysvalloissa poistamaan ohjelmistostaan agenttikomedian Pohjois-Koreasta.

Hakkerit varoittavat 9/11-tapaisesta hyökkäyksestä, jos elokuva CIA:n yrityksestä salamurhata Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un esitetään valkokankailla.  

Kohelluskomedia The Interview'n ensi-illan piti olla joulupäivänä New Yorkissa Sunshine Cinema -elokuvateatterissa. Väliin tuli Guardians of Peace -nimeä käyttävä hakkeriryhmä, joka uhkaa elokuvan esittäjiä seuraavasti:

– Maailma tulee olemaan täynnä pelkoa. Muistakaa syyskuun 11. 2001. Kehotamme teitä pysymään kaukana näistä paikoista. (Jos talonne on lähellä, teidän on paras poistua.) 

Hakkereita ei ole tunnistettu, mutta heidän uskotaan olevan pohjoiskorealaisia. Uhkauksen seurauksena vähintään sadat elokuvateatterit eri puolilla maata ovat päättäneet olla näyttämättä elokuvaa. 

Poliisi ottaa uhan vakavasti

New Yorkin ja Los Angelesin poliisi sanovat ottavansa uhkailun vakavasti. Kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto sanoo, ettei se ole toistaiseksi löytänyt mitään konkreettista iskujen toteuttamiseksi. 

The Interview -elokuvan julkaisija Sony Pictures oli aiemmin sanonut, ettei se aio vetää elokuvaa pois, mutta ettei se vastusta jos joku päättää tehdä niin. 

The Interview kertoo tv:n tähtitoimittajasta, jolle luvataan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin haastattelu. Keskustiedustelupalvelu CIA päättää rekrytoida toimittajan ja tämän tuottajan murhaamaan Kimin. 

"Sietämätön sotatoimi"

Pohjois-Korea on tuominnut elokuvan "peittelemättömänä terrorismin edistämisenä ja sietämättömänä sotatoimena". 

New York Times -lehti muistuttaa, että on erittäin harvinaista tehdä elokuva, missä murhataan vallassa oleva valtiojohtaja.

Marraskuussa tuntemattomat hakkerit tunkeutuivat Sonyn tiedostoihin ja julkistivat yhtiöön liittyviä tietoja. Hakkerit paljastivat niin työntekijöiden henkilökohtaisia tietoja kuin uuden James Bond -elokuvan käsikirjoituksen, ja vahingoittivat yhtiön sisäistä tietoverkkoa. 

Liittovaltion poliisi FBI tutkii, onko hakkeroinnin takana Pohjois-Korea. Se ei kuitenkaan halua kommentoida asiaa tässä vaiheessa. 

Elokuvalle huonot arvostelut

Elokuvateattereiden arvioidaan vetävän verhon The Interview'n eteen siksi, että jos näytäntöihin tehdään iskuja, mahdolliset uhrit vetävät teatterit oikeuteen ja vaativat korvauksia. 

Elokuva on saanut ennakkoarvioissa huonoja arvosanoja. Esimerkiksi Variety-lehden mukaan The Interview on "jotakuinkin yhtä hauska kuin ruokapula kommunistisessa maassa, ja yhtä pitkitetty."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.