Mainos

Elokuvatarkastamo muistuttaa ikärajoista

Valtion elokuvatarkastamo on aloittanut kampanjan elokuvien sekä tietokone- ja videopelien ikärajoitusten tarpeellisuudesta.

Aikaisemmin tietokonepelien koteloista on saanut tietoa vain pelin grafiikasta tai pelin eri vaikeustasoista. Nyt uudet symbolit kertovat lisää itse pelin sisällöstä. Ja juuri logojen toivotaan vievän viestin kuluttajille saakka.

Valtion elokuvatarkastamo johtaa kampanjaa, jossa muistutetaan myös ikärajojen tärkeydestä. Pelien ikäsuositukset perustuvat pelien haitallisuuteen, eivät niiden tekniseen vaikeuteen. Elokuvien ikärajoja luullaan usein suosituksiksi, vaikka ne ovat sitovia. K-18 elokuvaa ei saa luovuttaa tai näyttää alaikäiselle.

Elokuvan esittäjän, vuokraajan tai myyjän velvollisuus on tarkistaa henkilön ikä samaan tapaan kuin alkoholin tai tupakan myynnin kohdalla.

Ensi vuoden alussa on tarkoitus myös järjestää projekti, jossa pyritään selvittämään valtakunnallisesti, miten lakia noudatetaan. Kun se saadaan selville, niin Valtion elokuvatarkastamo päättää yhdessä poliisin kanssa jatkotoimista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.