Elokuvastudion uusi myyntikikka: Paramount julkaisee leffan piraattiversiona

Yhdysvaltalainen elokuvajätti Paramount Pictures harppaa Hollywoodin pimeälle puolelle ja julkaisee uudesta elokuvastaan piraattiversiona.

Paramount on pitkään kamppaillut laitonta nettilataamista vastaan, mutta nyt yhtiön levittämä The Tunnel -kauhuelokuva annetaan julkaistaan BitTorrent-palvelun kautta.

Maksuttoman nettiversion jälkeen The Tunnel julkaistaan DVD:lle.

Paramountin strategiana onkin käyttää nettiversiota mainoksena niin sanotulle varsinaiselle julkaisulle. DVD-versiossa on erilainen loppuratkaisu ja muuta lisämateriaalia, jota ei netistä ladatessa saa.

The Tunnelia markkinoidaan muutenkin erikoisin kommervenkein: elokuvasta myydän keräilijöille ja faneille yksittäisiä filmiruutuja alle euron kappalehintaan. Ruutuja voi myös ostaa erikokoisina paketteina, kuten 25 ruudun eli yhden sekunnin pakettina. Mashable-sivuston mukaaan jo noin 30 000 ruutua on kaupattu yleisölle.

Tuottajat korostavat, etteivät kampanjastaan huolimatta hyväksy nettipiratismia - tuottajat haluavat kokeilla netinkäyttäjien keskinäistä laillista tiedostonjakamista osana elokuvan levitysstrategiaa.

Lue myös:

    Uusimmat