Mainos

Elokuva-ala valistaa nettipiratismista

Elokuvien kopioiminen internetistä on elokuva-alalle kasvava ongelma, jota pyritään nyt kitkemään kansalaisia valistamalla.

Suomi on huomisesta lähtien mukana kansainvälisessä tiedotuskampanjassa, jossa elokuvateattereissa pyöritetään elokuvapiratismin vastaisia spotteja. Spotit ovat Yhdysvalloissa tuotettuja ja ne pyörivät Suomessakin englanninkielisinä.

Nuorisoa kosiskelevissa nopeatempoisissa pläjäyksissä muistutetaan, että sekä elokuvien lataaminen internetistä että valmiiden piraattikopioiden ostaminen on varastamista ja siten rikollista puuhaa.

Tiukasti ottaen elokuvien imuroiminen internetistä ei toistaiseksi ole laitonta. Eduskunnassa on kuitenkin käsittelyssä lakiuudistus, joka tullee voimaan ensi vuonna. Sen mukaan imuroiminen olisi laitonta, mutta ei kuitenkaan normaalitilanteissa rangaistavaa.

Elokuvien pistäminen laittomasti levitykseen olisi sen sijaan sekä laitonta että rangaistavaa kuten tähänkin asti. Usein latailijat syyllistyvät myös siihen. Esimerkiksi monilla elokuvien jakamiseen tarkoitetuilla nettisivustoilla tulijan pitää antaa levitykseen jotakin päästäkseen palveluun mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.