Mainos

Elokuu alkaa epävakaisena – viikonloppuna jopa 30 astetta

Heitämme hyvästit heinäkuulle melko sateisissa merkeissä. Myös elokuu alkaa pilvisenä ja epävakaisena, mutta tulevana viikonloppuna lämpötilat saattavat kivuta peräti 30 asteeseen.

Keskiviikon aikana kaakosta kohti läntistä Lappia liikkuu vyöhyke, joka tuo iltapäiväksi hajanaisia sateita. Vyöhykkeen länsi- ja pohjoispuolella aurinko näyttäytyy paikoin.

– Päivän todennäköisimmät helteet saadaan Lapin itä- ja pohjoisosissa. Illan ja yön aikana lounaaseen työntyy uusia sateita, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstaina kaakosta saapuu elokuun alkamisen kunniaksi sadealueita Etelä- ja Keski-Suomen ylitse kohti läntistä Lappia. Etelärannikolla ja Lapin itäosassa nähtäneen varmimmin auringonpaistetta, muutoin torstai on melkoisen pilvinen päivä. Koko maassa on lämmintä, aurinkoisilla alueilla jopa hellettä, mutta sateisilla alueilla lämpötila jäänee alle 20 asteeseen.

– Vielä perjantaina voi tulla paikoin sadekuuroja kaakosta läntiseen Lappiin yltävällä vyöhykkeellä. Samaan aikaan lännessä poutainen ja aurinkoinen sää valtaa alaa, jolloin ollaan lähellä hellelukemia. Muualla Suomessa lämpöä piisaa 20:stä 24:ään astetta, ennustaa Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina 30 astetta rikki?

Viikonloppuna lounaasta virtaa hyvin lämmintä ilmaa ja erityisesti maan etelä- ja keskiosissa on aurinkoisempaa. Sekä lauantaina että sunnuntaina hätyytellään paikoin 30 asteen lämpölukemia.

– Lähipäivien ennusteen kimurantein kysymys on sateiden sijainti ja ajoitus. Sijainnit poikkeavat toisistaan eri ennustemalleissa. Kaakkois-Suomesta kohti Länsi-Lappia yltävällä vyöhykkeellä saataneen runsaimmat sateet, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.