Mainos

Ellenin pesuhuoneen kalustus

Kerrottakoon heti varmuuden vuoksi, että kun pari ohjelmaa sitten esitettiin seinien laatoitus, vedeneristykset oli jo tehty. Vedeneristystä ei voi suositella omatoimisesti tehtäväksi, vaan se on paras antaa ammattimiehelle. Työn tekemiseen vaaditaan joko eristemateriaalien valmistajan ”kortti” eli kurssi suoritettuna, tai sitten VTT:n henkilösertifiointi. Jokainen valmiste vaatii oman korttinsa eikä yhden valmistajan kurssi todellakaan anna valmiuksia toisen valmistajan tuotteiden käyttöön.

Nyt oli tehty vedeneristeet asiaan kuuluvalla tavalla, seinät ja katot oli laatoitettu ja saumattu ja annettu kuivua kunnolla, joten voitiin asentaa kylpyhuoneen kalusteet paikoilleen. Niitäkään ei jokamies saa liittää vesijohtoihin omin neuvoin, vaan myös se on annettava ammattimiehen tehtäväksi.

Ellen oli valinnut romanttisen oloiset kalusteet Svedbergin ”Romantica” -sarjasta. Juuri tähän tilaan sopii hänen mielestään hyvin hiukan vanhanaikainen, naisellinen tunnelma. ”Muualla talossa se ei kylläkään ole välttämättä paikallaan”, Ellen huomauttaa.

Hanakulmat ja viemärit oli jo asennettu valmiiksi. Allaskaappi nostettiin seinälle ja tarkastettiin sen tarkka paikka yläpuolelle tulevan, suurikokoisen peilin avulla. Tässä tapauksessa kaappi kiinnitettiin takasidelistastaan seinään liimamassalla, sillä laatoituksen takana on apukoolaukseen kiinnitetty seinä ja varsinaiset hirret ovat liian kaukana sen takana, jotta kiinnittäminen olisi voitu tehdä tavalliseen tapaan ruuveilla. Liimaaminen sopii sinänsä aivan hyvin muuhunkin tilanteeseen, mutta sen haittapuoli on se, että jos kaappia haluaa joskus myöhemmin siirtää, takasidelista särkyy varmasti ja pitää korvata uudella.

Kaapin tasaaminen vaakasuoraan niin leveys- kuin syvyyssuunnassa oli helppoa säädettävien jalkojen ansiosta. Sen jälkeen allas laskettiin koloonsa sen päälle. Silikonia saa käyttää niin kaapin kuin muidenkin kalusteiden asennuksessa varsin vapaasti; sillä voi tiivistää monet erilaiset saumat niin mansettien ja lattian tai seinän kuin kaappien ja seinänkin välistä.

WC-istuin asennettiin poikkeuksellisen kauas seinästä. Ratkaisu oli talon edellisten omistajien, jotka olivat jo ehtineet aloittaa remontin ja päättäneet sijoittaa istuimen taakse kirjahyllyn. Ellenillä ei vielä ollut siihen valmista suunnitelmaa, mutta epäilemättä sellainen keksitään ajan mittaan. Ehkäpä polttopuita?

Kylpyhuone alkaa nyt olla valmis ja käyttökunnossa. Ikkunoiden listoitukset ja katto on vielä viimeisteltävä ja vanha pönttöuuni käsiteltävä pellavaöljymaalilla. Värin Ellen on jo valinnut: antiikinvalkoinen, kuten ovat kaikki kalusteetkin.

Valaistuksesta pitää huolen turkoosi kristallikruunu. Mukava siinä on levätä lämpöisessä kylvyssä kynttilöiden loisteessa ja katsella ikkunasta aukeavaa maisemaa, kun tuli palaa hiljalleen viereisessä uunissa…

Lisätietoja:

Romantica-sarja

(JKA 1.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.