Mainos

Ella ja Niko suosituimmat lasten etunimet

Viime vuonna syntyneiden lasten vanhemmat suosivat etunimen valinnassa mm. Ellaa, Nikoa, Emmaa ja Emiliä.

Ella ja Niko ovat vuonna 2003 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Edellisvuoden suosikit olivat Sara ja Eetu.

Sara oli viime vuonna viidenneksi suosituin tytönnimi ja Eetu puolestaan toiseksi suosituin pojannimi. Ellan sai ensimmäiseksi nimekseen 460 tyttöä ja Niko annettiin etunimeksi 551 pojalle. Ellan jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet viime vuonna olivat Emma, Anni, Siiri ja Sara. Pojille useimmin annetut etunimet Nikon lisäksi olivat Eetu, Juho, Veeti ja Lauri.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat edellisvuoden tapaan Maria, Emilia, Sofia, Katariina ja Johanna. Pojillakin pitivät pintansa samat nimet kuin edellisenä vuonnakin eli Juhani, Mikael, Johannes, Matias ja Oskari. Jokin näistä nimistä on 28 %:lla kaikista viime vuonna nimen saaneista tytöistä ja 26 %:lla pojista.

Ruotsinkielisiä kastettiin vajaat 3300

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Emma. Poikien nimistä suurin suosikki oli Emil, joka oli suosituin myös vuonna 2002. Emman sai nimekseen 49 tyttöä ja Emilin 43 poikaa. Emman jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emilia, Amanda, Ida ja Julia. Pojille annettiin Emilin lisäksi ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Robin, William, Anton tai Elias.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Anna ja Ida. Pojilla neljä suosituinta nimeä olivat samat kuin edellisenä vuonnakin eli Alexander, Johannes, Erik ja Emil. Viidenneksi suosituin oli Karl.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 57 024 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 27 975 tyttöä ja 29 049 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 51 948 ja ruotsinkielisiä 3 272. Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta nimeä ja muita nimitilastoja löytyy Väestörekisterikeskuksen internet-sivuilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.