Elizabeth Taylorin ihosyöpä parani

Oscar-palkittu näyttelijätär Elizabeth Taylor sai 2,5 kuukautta sitten sädehoitoa ihosyöpäänsä, ja nyt hän näyttää parantuneen taudistaan. Hänen lääkärinsä mukaan hän on täysin parantunut, eikä syövästä ole enää jälkeäkään.

70-vuotias Taylor sai kesäkuussa sädehoitoa syöpäkasvaimeensa, joka oli hoidettavissa oleva ihosyövän muoto, mutta enempää yksityiskohtia hänen terveydentilastaan ei paljastettu.

Ihosyöpä oli viimeisin näyttelijättären lukuisista terveysongelmista. Kaksi vuotta sitten Taylor joutui sairaalaan lievän keuhkokuumeen vuoksi, ja vuotta aiemmin hän oli kymmenen päivää sairaalassa loukattuaan selkänsä kaaduttuaan kotonaan.

Vuonna 1997 Taylor oli leikkauksessa, jossa häneltä poistettiin hyvälaatuinen aivokasvain. Hän oli myös kahdessa lonkkaleikkauksessa. Vuonna 1995 hän oli hoidettavana korkean verenpaineen ja epäsäännöllisen pulssin vuoksi, ja vuonna 1990 hän melkein kuoli hengitysteiden komplikaatioihin, jotka veivät hänet kolmeksi kuukaudeksi sairaalaan.

Taylor sai parhaan näyttelijättären Oscarin roolistaan prostituoituna vuonna 1960 tehdyssä elokuvassa Butterfield 8. Toisen Oscarinsa hän sai vuonna 1966 elokuvasta Kuka pelkää Virginia Woolfia?. Toukokuussa 2000 kuningatar Elizabeth aateloi hänet.

Lue myös:

    Uusimmat