Elizabeth Taylor esittelee timanttejaan

Huutokauppa Christie'sin näyttelyssä New Yorkissa on esillä 30 Elizabeth Taylorin kuuluisaa timanttikorua, joista useat ovat hänen aviomiehensä Richard Burtonin lahjoittamia. Smaragdien, kaulakorujen ja rubiinisolkien joukossa on mm. Burtonin lahjoittama kuuluisa 33,19-karaatinen Krupp Diamond.

Toinen näyttelyn huippu on kyyneleen muotoinen La Peregrinan helmi, jonka eräs orja löysi 1500-luvulla Panamanlahdesta. Se on kuulunut Espanjan prinssi Philip II:lle, joka myöhemmin antoi sen häälahjaksi Englannin kuningatar Mary Tudorille. Burtonin Taylorille lahjoittama helmi on osa rubiinein ja timantein koristettua kaulanauhaa.

Niin ikään Burtonilta saatu on 1600-luvulta peräisin oleva sydämen muotoinen Taj Mahal Diamond, joka on keisari Shah Jehanin lahja toiselle vaimolleen, jonka muistoksi Taj Mahal on rakennettu.

Burtonin avokätisyys vaikuttaa olleen rajaton, eikä se ollut rajoittunut erityisiin päiviin tai jouluun. Hän lahjoitti vaimolleen arvokkaita koruja pienimmistäkin syistä.

Taylorin itsensä ostamia koruja on näyttelyssä vain yksi - timanttirintaneula, jonka näyttelijätär hankki edesmenneen Windsorin herttuattaren huutokaupasta.

Näyttelyä edelsi viime viikolla huutokauppa, jossa Taylor myi smaragdin ja Burtonin antaman timanttisormuksen. Nämä myytiin 80 000 dollarilla, ja tuotot menivät Taylorin suosimaan AIDS-hyväntekeväisyysrahastoon.

Lue myös:

    Uusimmat