Mainos

Elizabeth Dole jättäytyi pois USA:n presidenttikisasta

Presidenttiehdokkaiden määrä vähenee Yhdysvalloissa edelleen. Ensi vuoden vaalien ainoa naispuolinen ehdokas, republikaanien Elizabeth Dole on päättänyt pudottautua pois kisasta. Dole on sanonut syyksi sen, että hän ei ole pystynyt keräämään riittävästi rahaa kampanjansa jatkamiseen. Puolueen ykkösehdokas, Texasin kuvernööri George W. Bush on saanut kasaan ennätysmäiset 50 miljoonaa dollaria, kun Dolen vaalikassaan on kertynyt vain viitisen miljoonaa dollaria.

Elizabeth Dole oli Yhdysvaltain ensimmäinen varteenotettava naispuolinen presidenttiehdokas, sillä hänellä on takanaan näyttävä poliittinen ura. Dole on palvellut useissa Yhdysvaltain hallinnon huippuviroissa. Hän oli mm. ensimmäinen naispuolinen ministeri presidentti Reaganin hallituksessa ja samalla maan ensimmäinen naispuolinen liikenneministeri. Presidentti Bushin hallituksessa hän toimi työvoimaministerinä. Dole on menestynyt kohtuullisesti viimeaikaisissa mielipidemittauksissa. Hän on ollut yleensä kolmen parhaimmin menestyneen republikaaniehdokkaan joukossa. Dole erosi Yhdysvaltain Punaisen Ristin pääjohtajan virasta, kun hän päätti lähteä mukaan presidentinvaalikamppailuun.

Elizabeth Dole on naimisissa ex-senaattori Bob Dolen kanssa. Bob Dole on ollut pariinkin otteeseen republikaanipuolueen presidenttiehdokkaiden joukossa.

Elizabeth Dolen lähdön jälkeen republikaanipuolueen ehdokkaiden määrä putosi seitsemään. Ehdokasjoukon arvellaan supistuvan entisestään pikapuoliin, sillä äärikonservatiivi Pat Buchananin uskotaan lähtevän Ross Perotin perustaman uudistuspuolueen presidenttiehdokkaaksi. Buchananin päätöstä odotetaan ensi viikon alkupuolella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.