Elixiriä luotsaava Karita Tykkä: Treenaaminen ei saa olla pakkopullaa

Maikkarin kestosuosikin Elixirin puikkoihin Janne Virtasen aisapariksi astunut Karita Tykkä (o.s. Tuomola) piipahti maanantaina ohjelman verkkovieraana. Karita kertoi, miten itse pitää treenitsemppiään yllä.

Karitan mielestä paras keino välttää liikunnallisten uudenvuodenlupausten jälkeiset repsahdukset on toimiva ja yksinkertainen:

– Paras konsti pysyä liikkeellä on se, ettei lupaile itselleen mitään kuntokuureja, vaan harrastaa itselle parhaiten sopivaa lajia ihan koko vuoden.

Sporttisen juontajan mukaan juuri oikean lajin löytäminen on ensiarvoisen tärkeää.

– Liikkuminen ei missään tapauksessa saa olla pakkopullaa, silloin siinä ei ole sitä liikunnan iloa. Ei kukaan jaksa tehdä sellaista, mikä ei tunnu omalta. Kannattaa kokeilla rohkeasti uutta, Karita kannustaa.

Itse hän löysi Elixirin kuvauksissa lumilautailun.

– Lautailuun syttyi kyllä sellainen kipinä, että aion kyllä vuokrata laudan seuraavalla hiihtomatkalla. Myös hot jooga oli ihanaa, olen käynyt tunneilla nyt kolmisen kuukautta.

Karita vakuuttaa, että kohtuullisesti liikkuvalle myös herkkupäivät ovat tervetulleita ja jopa suotavia.

– Itse vietän herkkupäiviä ehkä pari kertaa viikossa. Kun liikkuu paljon, niin siitä ei tarvitse potea lainkaan huonoa omaatuntoa. Hemmottelen itseäni tummalla suklaalla ja lasillisella punaviiniä.

Lue Karitan verkkovierailu kokonaisuudessaan täältä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat