Mainos

Elisan yt-neuvottelut käynnistyivät toden teolla

Televiestintäyhtiö Elisan yt-neuvotteluissa on edistytty alkuviikon takkuilun jälkeen. Myös työntekijäpuoli on palannut neuvottelupöytään.

Televiestintäyhtiö Elisan yt-neuvottelut on voitu aloittaa täysipainoisesti. Yhtiöstä ilmoitetaan, että ratkaisuja etsitään nyt avoimesti ja rakentavasti yhteistoimintalain hengen mukaisesti. Työntekijäpuoli on päättänyt luopua viime viikon torstaina alkaneesta ylityökiellosta. Elisan tänään julkistaman tiedotteen mukaan yt-neuvotteluissa on sovittu, että konsernin uudelleenjärjestelyt ja päällekkäisyyksien poistaminen toteutetaan käyttäen erilaisia vaihtoehtoisia toimia.

Elisan johdon toiminta on joutunut melkoiseen myllytykseen konsernin ilmoitettua viime viikon tiistaina aikeistaan vähentää väkeään 900:lla. Konsernin toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila pitää keskustelun heräämistä ymmärrettävänä, sillä kyse on hyvin isosta ja vaikeasta asiasta, joka koskettaa monia ihmisiä. Mattila tosin muistuttaa, että yt-laki ja sen hengen noudattaminen ovat olleet muutoinkin paljon esillä.

-Meidän ajoituksemme ehkä tuli sellaiseen ajankohtaan, että työntekijäpuolella on tietyllä tavalla tullut mitta täyteen. Sekin varmaan nosti intensiteettiä tässä keskustelussa meidän osaltamme. Elisa ehkä ottaa vähän harteilleen kaikkien suomalaisten yritysten irtisanomisien turhaumaa, arvelee Mattila.

Toimitusjohtaja on haluton tässä vaiheessa arvioimaan, miten onnistuneesti yt-neuvottelujen alku konsernissa hoitui. Tyylipisteiden annonkin hän jättää muiden tehtäväksi.

-Tärkeintä on, että me voimme viedä Elisaa eteenpäin hyvässä yhteistyössä ja hengessä henkilöstön kanssa.

Yt-neuvottelujen piirissä on 3800 henkilöä eli yli puolet konsernin 7300 työntekijästä. Henkilöstö vastasi irtisanomisaikeisiin poistumalla viime viikon perjantaina iltapäivällä työpaikoiltaan ja jättämällä menemättä ensimmäiseen yt-tapaamiseen maanantaina. Töihin palattiin tiistaina.

-Nyt olemme keskustelleen ja sopineet tavasta mennä eteenpäin. Uskomme, että pääsemme nyt paremmin, avoimemmin ja rakentavammin eteenpäin keskusteluissa, Mattila sanoo.

Osapuolet ovat päättäneet, että neuvottelujen kulusta tiedotetaan jatkossa yhdessä ja yhteisesti sopien.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.