Mainos

Elisan ylimääräinen yhtiökokous lykkääntyy

Yhtiön suurin omistaja Novator vaatii ylimääräistä yhtiökokousta ja hallituksen vaihtamista.

Teleoperaattori Elisan ylimääräinen yhtiökokous pidetään vasta 21. tammikuuta. Ylimääräisen yhtiökokouksen pitoaikaa siirretään useamman merkittävän osakkeenomistajan pyynnöstä. Alun perin kokous oli tarkoitus järjestää 18. joulukuuta.

Ylimääräinen yhtiökokous on kutsuttu koolle yhtiön suurimman omistajan Novatorin vaatimuksesta. Islantilainen Novator vaatii Elisan hallituksen vaihtamista ja yhtiön rakenteen rukkaamista uusiksi.

Elisan hallitus ei lämpene Novatorin vaatimuksille

Teleoperaattori Elisan hallitus ei edelleenkään lämpene Novatorin ehdottamalle Elisan rakenteen rukkaamiselle. Yhtiön hallitus linjaa, etteivät ehdotetut muutokset Elisan rakenteeseen ja yhtiöjärjestykseen palvelisi yhtiön osakkeenomistajien etuja.

Elisan suuromistaja Novator on ehdottanut Elisan jakamista holding-yhtiöön ja tytäryhtiöön. Holding-yhtiö olisi vastuussa liiketoiminnan kansainvälisestä kasvusta ja laajentumisesta, ja tytäryhtiö keskittyisi päivittäiseen liiketoimintaan.

Elisan hallitus sanoo olevansa huolestunut siitä, miten ehdotetut muutokset vaikuttavat osakkeenomistajiin. Hallitus painottaa, että muutokset siirtäisivät huomattavan osan päätösvaltaa Elisan osakkeenomistajilta hallitukselle.

Elisan hallitus myös puolustaa voimakkaasti yhtiön nykyistä strategiaa. Hallituksen mukaan viimeisten kahden vuoden aikana Elisa on arvioinut useita ulkomaisia ostokohteita ja uusien liiketoimintojen hankkimista. Yritys ei ole kuitenkaan toteuttanut näitä hankintoja liian korkeina pitämiensä hintojen takia. Hallitus etsii myös aktiivisesti uusilla liiketoiminta-alueilla yrityskauppakohteita, joissa voitaisiin hyödyntää Elisan vahvuuksia.

Novatorin vaatimukset tulevat punnittavaksi yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa, joka on kutsuttu koolle Novatorin vaatimuksesta. Novator on Elisan selvästi suurin yksittäinen omistaja reilun kymmenen prosentin omistusosuudella.

Elisan ylimääräinen yhtiökokous pidetään vasta 21. tammikuuta. Yhtiön mukaan ylimääräisen yhtiökokouksen ajankohtaa siirretään useamman merkittävän osakkeenomistajan pyynnöstä. Alun perin kokous oli tarkoitus järjestää 18. joulukuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.