Mainos

Elisabeth Rehn huolissaan Bosnian serbitasavallan tilanteesta

YK:n ihmisoikeusraportoija Elisabeth Rehn sanoi tänään pitävänsä Bosnian serbitasavallan tilannetta erittäin vakavana. Rehn oli tätä ennen tavannut serbitasavallan presidentin Biljana Plavsicin Banja Lucassa.

Belgradin television mukaan Rehn kehotti Bosnian serbijohtoa kunnioittamaan laillisia instituutioita, koska se on edellytys kansainväliselle jälleenrakennusavulle. Hän sanoi pyrkivänsä toimeksiantonsa puitteissa edesauttamaan Bosnian serbitasavallan sisäpoliittisen kriisin ratkaisemista, koska kriisi vaikuttaa myös ihmisoikeuksiin.

Presidentti Plavsic on ajautunut ilmiriitaan maansa kovan linjan poliitikkojen kanssa, jotka kannattavat sotarikoksista syytettyä entistä serbijohtajaa Radovan Karadzicia.

Brysselissä alkaa tällä viikolla Bosnian kansainvälisen avun lahjoittajamaiden kokous, josta myös serbitasavalta odottaa huomattavia summia. Yhdysvaltain edustaja vihjaisi aiemmin tänään, että kokous saattaa rangaista Bosnian serbejä, jos nämä eivät luovuta Karadzicia ja muita sotarikoksista syytettyjä henkilöitä Haagin kansainvälisen tuomioistuimen tutkittavaksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.