Mainos

Elisa ja DNA kiinnostuneita Telian matkapuhelintoiminnoista

Sekä Elisa että DNA vahvistivat tänään olevansa kiinnostuneita Telian Suomen-matkapuhelintoiminnan ostamisesta.

Markkinat eivät innostuneet Soneran ja Telian fuusiosta

Soneran ja Telian fuusio panee myyntiin Suomen Telian. Kilpailijat hiovat jo tarjouskirjeitä saadakseen Telian matkapuhelinasiakkaat itselleen. Ruotsalaisoperaattorilla on Suomessa kolmannen sukupolven umts-lupa, jonka kohtalo on vielä auki.
Vielä toistaiseksi Suomen Telia toimii entiseen tapaan. Ruotsalaisten on kuitenkin löydettävä Suomen toiminnoille uusi omistaja.

Yhdistyessään Sonera ja Telia kasvaisivat liian suureksi Suomen markkinoilla. Telialla on Suomessa kuuden prosentin markkinaosuus ja 240 000 matkapuhelinasiakasta. Kilpailijoista sekä Radiolinja että Finnet-yhtiöiden DNA haluavat Telian asiakkaat.

DNA:n vt. toimitusjohtaja Kai Friman korosti tänään, että DNA:n ja Telian Suomen matkapuhelintoimintojen yhdistäminen loisi maahan kolmannen vahvan matkapuhelinoperaattorin markkinoita hallitsevien Soneran sekä Elisan omistaman Radiolinjan rinnalle.
-Teemme jonkinlaisen perussopimuksen Telian kanssa ja sitten meidän täytyy saada nämä asiakkaat hyväksymään vaihtotarjouksemme, Friman suunnittelee. Frimanin mukaan on mahdollista, että mm. puhelujen hinnat laskevat sopimusken myötä.

Elisan varatoimitusjohtaja Jarmo Kalm sanoi puolestaan, että kysymys on Elisan kannalta kiinnostavasta asiasta. Telia toimii Elisan matkapuhelinyhtiön Radiolinjan verkossa palveluoperaattorina, joten Elisan pitää joka tapauksessa saada järjestykseen Telian matkapuhelintoimintojen kohtalo.

Soneran ja Telian yhdistymisen seurauksena Telian Suomen matkapuhelintoiminnoille joudutaan hakemaan uusi omistaja, sillä Soneran hallitsevan aseman vuoksi niiden matkapuhelintoimintojen yhdistäminen törmäisi mitä ilmeisimmin kilpailuviranomaisiin.

Liikenneministeri Kimmo Sasi sanoi aamulla MTV3:n Huomen Suomen haastattelussa, että Telian Suomen umts-lupa voisi "viestintäpoliittisesti" ajatellen mennä jollekin uudelle toimijalle, kun Telia ajaa liiketoimintonsa Suomessa alas.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 27.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.