Elintenluovuttaja pelasti naisen – ja antoi tälle perheen

Vikki Medlicottille kerrottiin, ettei hän voi koskaan tulla raskaaksi harvinaisen sairauden vuoksi. Tuntematon sankari kuitenkin muutti tilanteen.

Vikki Medlicottilla on harvinainen verisairaus, joka aiheuttaa ongelmia hänen immuunipuolustukselleen. 23-vuotiaalle naiselle olikin todettu, ettei hän koskaan voi saada lapsia. Tauti diagnosoitiin naisen ollessa 14 vuotta.

– Kehoni käytti kaiken energiansa itsensä kimppuun hyökkäämiseen. Lääkärien mukaan en koskaan selviäisi raskaudesta, Medlicott kuvaa.

14-vuotiasta tieto lapsettomuudesta ei vielä haitannut, mutta aikuisuuteen astuessaan nainen alkoi kaivata perhettä.

– Teininäkin olin koko ajan niin väsynyt, ettei minulla oikeastaan ollut elämää. Oli kamalaa ajatella, etten aikuisenakaan saisi normaalia elämää, Medlicott kuvaa.

Medlicottin ollessa 21 vuotta hänen sairautensa paheni. Naisen keho alkoi varastoida vettä, ja hän turposi useita vaatekokojan suuremmaksi vain 48 tunnissa. Vesi myös painoi hänen keuhkojaan.

Medlicottille annettiin muutama päivä elinaikaa, jos ihmettä ei tapahtuisi: nainen tarvitsi nopeasti uuden maksan.

Ihmeitä tapahtuu

Medlicott oli jo hyväksynyt ajatuksen kuolemasta, kun ilouutinen uudesta maksasta saapui. Tarina pelastavan elimen takana oli kuitenkin surullinen, sillä maksa kuului kolarissa kuolleelle 17-vuotiaalle Matt Fergusonille (kuva yllä vas.), joka olisi muutaman viikon kuluttua täyttänyt 18.

Vikkin keho otti uuden maksan vastaan hyvin, ja muutaman kuukauden kuluttua leikkauksesta hän hämmästytti lääkärinsä tulemalla raskaaksi. Medlicottille syntyi pieni ja terve Jessica-tytär.

Nainen olisi halunnut kiittää Fergusonin perhettä. Yksityisyyttä suojaavat lait kuitenkin estivät aikeet, kunnes ihmeellinen yhteensattuma toi kaksi perhettä yhteen: Medlicottin vanhemmat tapasivat Fergusonin vanhemmat elinluovuttajien tukikokouksessa.

Keskustellessaan perheet pian ymmärsivät, että ovat olleet tekemisissä aiemminkin. Fergusonin vanhemmat ilahtuivat Vikkin vauvauutisesta.

– Matt asetti aina muut etusijalle. Vähän ennen kuolemaansa hän rakensi Keniassa koulua apua kaipaaville lapsille, Mattin isä Andrew kommentoi.

– Olemme onnellisia siitä, että hän saattoi auttaa Vikkiä. Tieto siitä, että vauva syntyi hänen tekonsa vuoksi, on upea. Hän olisi halunnut sitä. Olemme niin ylpeitä upeasta pojastamme.

MTV3/Helmi

Kuvat: Caters News/MV photos

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja