Mainos

Elintarvikkeiden valmistusmaa jää usein hämäräksi

Elintarvikkeiden valmistusmaa jää monelle suomalaiselle hämäräksi, kertoo tuore kysely. Viidennes vastaajista piti valmistusmaan selvitämistä erittäin vaikeana.

Suomalaiset ostavat mielellään suomalaisia elintarvikkeita, ja useimmat myös uskovat erottavansa suomalaisen ulkomailla valmistetusta.

Lähiruokakampanjan lähtölaukaukseksi tehty tutkimus kuitenkin paljastaa, että elintarvikkeiden valmistusmaa jää monelle hämäräksi ja moni ulkomaantuote tuntuu suomalaiselta.

Kaikkiaan lähes 1500 suomalaiselta kysyttiin käsityksiä elintarvikkeiden valmistusmaasta. Tuotteita oli mukana 15. Parhaiten ulkomailla valmistetuksi miellettiin riisi, suomalaisiksi taas tiedettiin oikein maksalaatikko ja kaurahiutaleet.

- Varsinkin tuotteet, joissa on suomalainen valmistusmerkki ja sitten valmistus on siirretty pois Suomesta, tämäntyyppiset aiheuttaa ongelmia, tutkimuspäällikkö Ulla-Riikka Tapionlinna Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:stä kertoo.

Kaupan omista merkeistä Pirkka-tuotteet miellettiin enemmän suomalaisiksi kuin ulkomaisen nimen omaavat tuotteet.

Elintarviketyöläisten- ja Kunta-alan ammattiliiton teettämän tutkimuksen mukaan suomalaista ruokaa suositaan muun muassa työllisyyden takia.

Vain viidennes vastaajista pitää valmistusmaan selvittämistä helppona, sama määrä vastaajia erittäin vaikeana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.