Mainos

Elintarvikevirastosta ei vieläkään varmuutta

Selvyyttä elintarvikeviraston perustamisesta Helsinkiin ei saatu tänään, eikä asia ratkea välttämättä seuraavassa EU:n huippukokouksessaan.

Kreikan pääministeri Kostas Simitis.

EU:n elintarvikeviraston tulevaisuudesta ei saatu vieläkään selvyyttä, kun Kreikan pääministeri Kostas Simitis tapasi tänään Helsingissä pääministeri Anneli Jäätteenmäen. Tapaamisessa sovittiin, että Suomi ja Italia tekevät yhdessä EU:n komission kanssa ehdotuksen asiasta. Ehdotusta käsitellään sitten EU-maiden pysyvien edustajien komiteassa eli Coreperissä.

Elintarvikeviraston perustaminen Helsinkiin ei siten välttämättä ratkea vieläkään EU:n seuraavassa huippukokouksessa, joka pidetään Kreikan Thessalonikissa juhannuksena. Jos virastoasia pystytään käsittelemään erilliskysymyksenä, edellytykset ratkaisun aikaansaamiseen ovat kuitenkin olemassa.

Pohjana toiveille elintarvikeviraston saamisesta Helsinkiin on ollut Italian pääministerin Silvio Berlusconin ja edellisen pääministerin Paavo Lipposen kahdenkeskinen yksimielisyys asiasta. Italia on ollut ainoa EU-maa, joka on vastustanut viraston tuloa Suomeen.

Simitis muistutti, ettei asia riipu yksistään Italiasta, Suomesta tai puheenjohtajamaasta. Hän korosti, että päätökseen tarvitaan kaikkien EU-maiden yksimielisyys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.