Mainos

Elintarvikevirasto: Brittilihan paluu ei huoleta

Elintarvikevirasto ei aio ryhtyä erityistoimiin brittiläisen naudanlihan takia, kun sitä kolmen vuoden tauon jälkeen alkaa saapua myös suomalaisiin ruokapöytiin.

-Hullun lehmän tauti on ollut EU:ssa niin iso koulu, että uskomme varmistusten nyt hoituvan. Toimiin tietysti ryhdytään heti, jos ilmenee meillä tai muualla epäilyä markkinoilla olevan lihan BSE-riskeistä, sanoo elintarvikeviraston apulaisjohtaja Pekka Pakkala Turun Sanomissa.

Elintarvikevirasto kielsi maaliskuussa 1996 brittiläisen naudanlihan ja siitä tehtyjen tuotteiden myynnin ja tarjoilun Suomessa. EU:n komissio vahvistaa brittilihan vientikiellon loppumisen päivämäärän sen jälkeen, kun tarkastajat ovat varmistaneet, että markkinoille lähtevä liha on peräisin taudittomaksi todistetusta karjasta.

Suomessa ei ole tavattu yhtään hullun lehmän tautiin eli BSE:hen sairastunutta lehmää. Suomi onkin ajanut EU:ssa kantaa, jonka mukaan maiden erilainen tautitilanne pitäisi tunnustaa. Tällöin toimenpiteet esimerkiksi riskimateriaalin poistamiseksi voisivat olla Suomessa erilaisen kuin niissä maissa, joissa BSE:tä on esiintynyt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.