Mainos

Elintarviketyöläiset: Suomalainen leipäkulttuuri uhattuna

Suomen Elintarviketyöläisten liitto varoittaa suomalaisen leipäkulttuurin olevan uhattuna kauppojen paistopisteiden takia.

- Jos kehitys jatkuu tällaisena, meiltä häviää pikkuhiljaa alueellinen leipäkulttuuri, liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen varoittaa MTV Uutisten haastattelussa.

Jos suomalaiset haluavat pitää kiinni omasta leipäkulttuuristaan, pitää se Kuntosen mukaan näkyä myös heidän valinnoistaan kuluttajina.

- Meidän pitää vaatia, että sieltä kaupasta saa sitä paikallista, alueellisen leipomon leipää. Se mikä tehdään kotimaassa, tarjoaa meille suomalaisille työtä ja rahaa kotimaiseen talouden kiertoon, Kuntonen muistuttaa. 

Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) käynnisti viime viikolla vilkkaan keskustelun kaupoissa paistettujen leipien tuoreudesta. Kalmarin mukaan kuluttajaa hämätään tuoreella mielikuvalla, vaikka leipä on valmistettu usein ulkomaisesta taikinasta, joka on ollut kuukausia pakastettuna.

Kuntonen pitää leipää aidosti tuoreena silloin , kun se on paikkakunnalla leivottu.

- Mitä lyhyempi leivän matka on kaupan hyllyyn tai kuluttajalle, sitä tuoreempaa se on - on se sitten pikkuleipomon, keskisuuren tai ison leipomoyksikön tekemä, Kuntonen korostaa.  

Jos ulkomailla pakastettujen tuotteiden kulutus lisääntyy entisestään, merkitsee se Kuntosen mukaan vaikeuksia koko leipomoalalle.

Suomalaisesta viljasta Suomessa tehdyn leivän tunnistaa joutsenmerkistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.