Mainos

Elintarviketeollisuus pelkää neuvotteluaseman menetystä

Elintarviketeollisuusliiton mukaan SOK:sta tulisi Spar-kaupan hyväksymisen myötä ylivoimainen ostaja monilla alueilla. Tämä heikentäisi merkittävästi elintarviketoimittajien asemaa.

Elintarviketeollisuusliitto uskoo neuvotteluasemansa heikentyvän huolestuttavasti, jos Kilpailuvirasto hyväksyy SOK:n aikeet ostaa Suomen Spar. Näin kertovat Kauppalehden online-uutiset.

- Kaupassa vallitsee jo nyt lähes oligopoli, kun kahdella yrityksellä on 70-80 prosenttia markkinoista. Teollisuus ei ole saanut hinnankorotuksia läpi pariin kolmeen vuoteen, koska kaupan neuvotteluasema on niin vahva, sanoo Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen.

Kilpailuvirasto on pyytänyt yrityskaupasta lausunnon Elintarviketeollisuusliiton lisäksi useilta tavarantoimittajilta. Yrityskauppa tekisi S-ryhmästä joillain alueilla niin ylivoimaisen ostajan, että paikalliset valmistajat uskovat jäävänsä kokonaan ulos neuvotteluista.

- Ne toimittajat, jotka ovat isoja Spar-ryhmässä ja pieniä S-ryhmässä, ovat tietysti erityisen huolissaan asemastaan. Tavarantoimittajan kannalta on aina huono asia, jos vaihtoehtoja on vähän, Juutinen toteaa.

Elintarviketeollisuusliitto ei aio valittaa Kilpailuviraston päätöksestä, vaikka se hyväksyisikin kaupan ilman ehtoja.

- Kyllä me tyydymme päätökseen. He ovat perehtyneet tähän asiaan niin hyvin, Juutinen toteaa.

Kilpailuviraston päätös kaupasta voi tulla minä päivänä tahansa. Takaraja on loppiaisena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.