Mainos

Elintarviketeollisuuden toimihenkilöille sopimus

Kolmivuotisen sopimuksen ensimmäisenä vuonna palkkoja korotetaan kolme prosenttia, seuraavina vuosina korotukset vastaavat tulopoliittista linjaa. Sopimus on määrä hyväksyä huomenna liittojen hallituksissa.

Elintarviketeollisuuden STTK:laiset toimihenkilöt pääsivät sopuun pitkästä työehtosopimuksesta. Kolmevuotinen työehtosopimus vastaa pituudeltaan maaliskuun lopulla hyväksyttyä SAK:laisen Elintarviketyöläisten liiton sopimusta.

Toimihenkilöunionin ja Elintarviketeollisuuden välinen sopimus on vasta neuvottelutulos, joka on määrä hyväksyä liittojen hallinnoissa huomenna.

Uuden sopimuksen on määrä olla voimassa maaliskuun loppuun 2010. Työnantajat ovat pyrkineet pitkiin sopimuksiin, koska ne ovat tarpeen elintarviketeollisuuden yritystoiminnan kehittämiseen.

Palkankorotusten linja on sama kuin SAK:laisilla. Ensimmäisenä vuonna toimihenkilöiden palkkoja korotetaan kolme prosenttia. Seuraavina vuosina korotukset vastaavat tulopoliittista linjaa.

Toimihenkilöiden edellinen sopimus päättyi maaliskuun lopussa. Neuvottelut koskivat noin 5000:ta elintarvikealan toimihenkilöä ja lihateollisuuden asiamiestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.